Artikelbeskrivelse

Guldbryllup i Adsbøl

Af Tove Hansen
Karin Margrethe og Børge Sørensen , Birkevej 10, Adsbøl, fejrer fredag den 22. januar guldbryllup.
De er et kendt, udadvendt og afholdt par, som har en stor berøringsflade.
Karin stammer fra Bjerndrup Mark, mens Børge er fra Uge. De fandt hinanden til en sportsfest i Bjerndrup Forsamlingshus.
Begge forlod folkeskolen efter 7. klasse. Karin kom i lære som kommis i købmandsbutikken i Kliplev, mens Børge først måtte en tur ind for at aftjene sin værnepligt før han kom i lære som smed.
De blev gift gift i Kliplev Kirke i snestorm, men alle gæster nåede frem.
Senere købte de hus på Sønderborg Landevej i Adsbøl, og byggede 1973 deres nuværende hus på Birkevej, hvor deres tre børn voksede op, Michael, Morten og Susanne, som bor henholdsvis på Sjælland, Dyrkobbel og Broager. Karin og Børge har 6 børnebørn.
Karin Margrethe arbejdede en årrække i distributionen på KOFA i Aabenraa, og har haft forskellige andre jobs.
Børge er uddannet smed og læste senere i 6 år om aftenen til maskinmester henholdsvis i Sønderborg og Aabenraa. Dette førte ham til Fr. Petersen Teglværk som maskinmester. Derefter læste han videre på Håndværkerskolen i Sønderborg, hvor han bestod Teknisk Forberedelses-eksamen, og blev ansat som værkfører på JF fabrikken i Sønderborg. Her var han ansat i 36 år, før han gik på pension.
Begge har i hele deres liv været meget engageret i foreningslivet – hver på sit felt.
Børge har i 25 år været i bestyrelsen for FOF, og i 10 år har han været i bestyrelsen for Den sønderjyske Garde i Aabenraa.
Karin er i bestyrelsen for Gråsten og Omegns Pensionistforening, og er frivillig plejehjems-ven i Gråsten.
Deres store fritidsinteresse er den 28 fod store sejlbåd i hvilken de bl.a. sejler Fyn rundt, men også sejler til andre danske småøer. Dog rejser de gerne til varme lande i den kolde tid, f.eks. Gran Canaria og Kreta.
Begge er sunde og raske, og det der betyder mest for dem er, at de hver dag kan stå friske og raske op til en ny dag sammen med familien og alle de gode naboer på “verdens bedste vej” Birkevej i Adsbøl. 

Karin Margrethe og Børge Sørensen har været gift i 50 år. Foto Tove Hansen

Karin Margrethe og Børge Sørensen har været gift i 50 år. Foto Tove Hansen