Transporterhvervet ser frem til, at der kommer ny motorvejsbro ved Padborg Vest.

Ny motorvejsbro imødeses med spændt forventning

Ny motorvejsbro imødeses med spændt forventning

Den kommende motorvejsbro ved Padborg Vest vil blive et gode for hele området ikke mindst for transportbranchen.

Det konkluderer International Transport Danmarks tidligere formand Mogens Therkelsen. Motorvejsbroen etableres efter mere end 20 års tilløb.

“Det er et stærkt signal, Aabenraa kommune og Transportministeriet valgte at afsætte hver 25 millioner kroner til motorvejsbroen, der skal stå færdig i 2026. Der er store forventninger til broen i Padborg Vest, hvor der er solgt så mange industriarealer på vestsiden af motorvejen netop i forventning om, man kobler de to sider af motorovejen sammen. Det var også derfor, Transportministeriet gav tilsagn om at støtte projektet med de mange millioner,” siger Mogens Therkelsen, der kan tale med om, uhindrede transportveje er Alfa Omega for transportbranchen i hele grænselandet.

Borgmester Jan Riber Jakobsen (K) har givet udtryk for, han er stolt over, det lykkedes at overbevise folketinget om, at broen har sin berettigelse. Der er et stort behov for en ny bro, så motorvejen ikke er en barriere for virksomheder og medarbejdere i Padborg, som gerne vil benytte arealerne vest for motorvejen, mener han. Motorvejsbroen etableres netop for at fremme erhvervsliv og transport i området.

Afdelingschef i Drift og Anlæg i Aabenraa Kommune Jesper Juhl Kristensen meddeler, projekteringen og etableringen af motorvejsbroen går helt efter planen, så alt tyder på, tidsplanen holder. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 4. juli 2024

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Arkivfoto

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.