Vandrerne tilbagelægger turen fra Slesvig til Viborg på syv dage.

Jubilæumsvandring på Hærvejen fra Slesvig til Viborg

For 50. gang begav omkring 145 vandrere søndag sig ud på de 300 kilometer ad den gamle Hærvej.

På 7 dage tilbagelægger de turen på 306 km fra Slesvig til Viborg. 

Den første nat overnattede vandrerne i Kruså.

Hærvejsvandringen er arrangeret af vandreforeningen Fodslaw, der første gang stod for den godt 300 kilometer lange tur i 1973. I to år var Vandringen aflyst på grund af Corona.

På turen gennem Jylland går vandrerne dagligt mellem 44 og 48 kilometer, mens den sidste dag er på 26 kilometer. Undervejs kan de dagligt besøge fire rastepladser og opleve naturen på Hærvejen.

I alt sørger 35 frivillige for, at vandrerne kommer godt igennem turen. De sørger for, at der er mad og drikke på rastepladser, at deres bagage køres fra overnatningssted til overnatningssted, og så sørger de frivillige i saniteten også for at hjælpe med vabler og andre skavanker, der måtte opstå, når man skal gå de mange kilometer hver eneste dag.

Der er også frivillige, der står for ruteopsætning, og rutenedtagning – ligesom der er frivillige, der sørger for kontrolklip på ruten. Andre frivillige sørger for udlevering af startkort, rutekort mm.

Udover de mange danske vandrere er der også deltagere fra USA, Belgien, Tyskland, Italien, Israel, Luxembourg, Holland, Tjekkoslovakiet, Litauen, England, Frankrig, Østrig og Norge. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 4. juli 2024

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Fotos af

Privatfoto

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.