blank

Uddeler Jesper Thomsen på Torvet i Gråsten forud for cykelturen mod Paris.

Dådyr slog Jesper Thomsen af cyklen

Gråstens brugsuddeler Jesper Thomsen brækkede flere ribben, slog skulderen og fik sig en del skrammer, da han på Team Rynkebys anden etape mod Paris blev slået af cyklen af et dådyr. 

Det sprang ud fra skoven og ind i ham og en anden rytter, da feltet passerede Oldenburg.

56-årige Jesper Thomsen og den anden forulykkede rytter røg på sygehuset i Oldenburg. Gråstens brugsuddeler blev torsdag overført med ambulance til Aabenraa Sygehus, hvorfra han fredag blev udskrevet efter et grundigt lægetjek.

”Team Rynkebys tur til Paris foregår via småveje for ikke at genere trafikken. Da vi på anden dagen passerede gennem en skovstrækning ved Oldenburg, sprang et dådyr direkte ind i feltet. Jeg blev slået i jorden og husker så godt som intet ud over, jeg så et gevir og hørte cykeldækket eksplodere,” fortæller Jesper Thomsen, der vågnede op på sygehuset i Oldenburg.

”Det var en grim oplevelse. Jeg er glad for, vi slap med skrækken. Cyklen er helt krøllet sammen, og cykelhjelmen flækkede. Det var heldigt sluppet, når uheldet nu skulle være ude. Der bliver lagt stor vægt på sikkerheden i Team Rynkebys cykeltour til Paris. Ulykken kom som et chok for hele feltet. Dådyret er formodentlig blevet skræmt af det gule felt og sprang lige ud i cykelkortegen.

Jeg priser mig lykkelig for, jeg havde cykelhjelm på. Jeg kunne være blevet slået til lirekassemand,” siger Jesper Thomsen, der har mod på at køre med Team Rynkeby til Paris igen en anden gang, hvis han bliver optaget på holdet.

Team Rynkeby består af flere hold fra hele landet, der mødes undervejs og kører i samlet flok til tourhovedstaden. Team Rynkebys tur til Paris har til formål at støtte børn med kritiske sygdomme i hele Europa blandt andet Børnecancerfonden. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 10. juli 2024

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Søren Gülck
Søren GülckFotograf
Ring 23 80 12 54

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.