Artikelbeskrivelse

Elever på Nydamsskolen får styrket læselysten

Af Herdis Thomsen
Foreningen læsehunde uddanner hunde til at være tålmodige og tætte lyttere, når børn hygger sig med at læse i en rolig krog af skolen.
”Pippi” besøger nydamskolen hver uge.
Da lærer Karina Larsen første gang hørte om læsehunde og kontaktede Foreningen Læsehunde, var der ingen af slagsen i nærheden af skolen i Vester Sottrup.
Men det kom der på et tidspunkt, og derefter sørgede foreningen for at knytte kontakten mellem skolen og Tina Aarhus og hendes hund Pippi. De bor faktisk i netop Vester Sottrup.
“Det var jo rigtig heldigt. Nu kommer Pippi og Tina hver uge, og vore børn har stor glæde og gavn af det. Vi er i gang med anden runde nu, hvor det er indskolingen, der har fornøjelsen af Pippi og Tina. Hver runde er på seks uger, hvor hund og ejer kommer en gang om ugen og læser med én elev ad gangen. De sætter sig i en hyggelig læsekrog, vi har indrettet i skolens læringscenter, og så bliver der læst højt. Pippi er en venlig og børneglad hund, som lytter interesseret til alverdens historier – uden at dømme eller rette. Den er bare rolig og nærværende, og det giver en utrolig positiv og anderledes oplevelse for eleverne”, fortæller Karina Larsen.
De børn, der får lektionerne med Pippi, vælges, fordi de fx kan have glæde af lidt ekstra læsetræning eller måske lidt ro og fred.
“Der er rift om at få lov til at få lektionerne med Pippi. Og vi oplever allerede gode resultater i form af elever med mere læselyst og selvtillid”, fortæller Karina Larsen. 

Tina Aarhus og hendes læsehund Pippi er blevet populære gæster på Nydamskolen i Vester Sottrup.

Tina Aarhus og hendes læsehund Pippi er blevet populære gæster på Nydamskolen i Vester Sottrup.