18-årige Marie Beierholm Christensen fra Gråsten opholder sig i øjeblikket som udvekslingsstudent i Frankrig, inden hun kommer hjem til Danmark for at gå på højskole i Silkeborg og senere at læse til læge i Aarhus eller Odense.

Marie Beierholm vil være læge

18-årige Marie Beierholm Christensen fra Gråsten sprang denne sommer ud som student på Alssund Gymnasiet i Sønderborg med et karaktersnit på 11,9. 

I øjeblikket opholder hun sig som udvekslingsstudent i Frankrig. Til februar har hun søgt ind på medicinstudiet i Aarhus eller Odense i prioriteret rækkefølge.

“Det går rigtig godt. Jeg nyder at være i Frankrig og glæder mig til at komme i gang med mit studie. Jeg er ikke skoletræt,” fortæller Marie Beierholm Christensen, der fylder 19 år om en måned og derfor vil være en ung lægestuderende, når hun går i gang.

Den mellemliggende tid vil hun bruge til at gå på højskole i Silkeborg, når hun er kommet hjem fra det franske.

“Fransk og biologi er mine yndlingsfag. Jeg har været i Frankrig flere gange blandt andet sammen med mine forældre. Jeg kan godt lide at rejse i Frankrig. Selv om mine studier kommer til at foregå i Danmark de næste mange år, vil jeg fortsat tage på ferie i Frankrig og måske læse hernede et år,” fortæller Marie Beierholm Christensen, der opholder sig i Montelimar mellem Lyon og Marseilles.

Rejselegat

Det er Lions Club, der står for opholdet i Frankrig. Udvekslingsstudenter fra mange lande bliver sendt til det franske, ligesom udenlandske studerende med Lions’ hjælp tager ophold i Danmark. Marie Johanne Beierholm Christensen har gået på Gråsten Skole til og med 7. klasse og gik i overbygningen i den internationale skole i Sønderborg.

Hun har modtaget Sydbanks rejselegat på 10.000 kroner for flid, gode karakterer samt sit sociale og faglige engagement som student. 

Hun er datter af Gråstens sognepræst Hanne Beierholm Christensen og SuperBrugsens souschef Per Beierholm. 

Marie Beierholm Christensen har to ældre halvsøskende og flyver som den sidste fra reden med kurs mod de franske himmelstrøg, højskole i det midtjyske og en lægeuddannelse de kommende halve snese år. Hun er en pige, der ved, hvad hun vil og glæder sig over en solbeskinnet sommer sydpå.

“Her er 25-27 grader og rigtig dejligt vejr,” siger Marie Beierholm, der godt kan lide samværet med andre internationale studerende, der opholder sig i en fælles fransk camp i to en halv af de godt tre uger, hun er afsted. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 10. juli 2024

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.