Veloplagt Stephanie Lose i Gråsten

Dagen før hun blev udnævnt til midlertidig økonomiminister var regionsformand Stephanie Lose (V) i Ahlmannsparken i Gråsten for at holde foredrag i Ældre Sagen.

Over for 150 mennesker fortalte den 40-årige politiker om sit liv og sine travle år som regionsformand, hvor hun er øverste chef for 27.000 ansatte og er ansvarlig for et budget på 27 milliarder kroner, som hovedsageligt går til sygehusvæsenet. 

I 8 år har Stephanie Lose været formand for Region Syddanmark. Hun er født i Løgumkloster, uddannet cand. oecon, mor til to piger på 9 og 13 år og bor med sin mand, Jakob, i Esbjerg.

“Jeg har altid interesseret mig meget for, hvad der rører sig i samfundet. Jeg er vokset op i grænselandet. Dengang jeg var barn, havde vi altid pas i bilen. Hvis vi en enkelt gang, havde glemt det, når vi kørte over ved Sønder Løgum og der var kontrol, kørte vi bare over Rudbøl på hjemvejen”, huskede Stephanie Lose.

Da hun var barn, fyldte det tyske sprog meget.

Hun var derfor glad for også at have ansvar for det grænseoverskridende samarbejde.

“Da Kresten Philipsen var amtsborgmester, fik han skæld ud, hvis han ville det grænseoverskridende samarbejde for meget. Jeg får skæld ud, når jeg ikke vil det nok. Der er sket meget i holdningen i løbet af 25 år”, sagde Stephanie Lose, som blev medlem af Region Syddanmark i 2005. I 2015 blev hun regionsformand.

“Det er ofte ensomt at være fuldtidspolitiker”, erkendte Stephanie Lose, der i 2021 blev næstformand i Venstre. Samme år fik hun 147.485 personlige stemmer ved regionsvalget.

I debatten var der spørgsmål om sundhedsvæsenet og medicin og det fik debatten op at flyve, men der var også plads til grin og kvikke replikker.  ■

Stephanie Lose (V) holdt veloplagt foredrag i Gråsten.

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Fotos af
Erling Nissen   

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.