Andreas Thomsen Nøhr overtog sidste år Nybolig i Padborg sammen med kompagnon Lena Schmüser, og det har makkerparret ikke fortrudt.

Tyskere holder grænselandets ejendomsmarked i vater

Nybolig i Padborg sælger huse til børnefamilier, enlige, pensionister og unge tilflyttere. 

Det er et bredt spekter af købere og sælgere, de fem medarbejdere i Padborg formidler boliger til og fra. 

Ejendomsmægler Andreas Thomsen Nøhr fortryder ikke, han ved forrige årsskifte overtog gesjæften sammen med kompagnon Lena Schmüser, da Ole Jepsen gik på pension efter tre årtier som ejendomsmægler.

“Det er gået over al forventning. Vi sælger boliger langs hele grænsestrøget. Da danske boligkøbere tabte pusten lidt i sidste halvdel af 2022, var det tyskerne, der holdt markedet kørende. De køber boliger i alle størrelser og med forskellig beliggenhed langs hele grænsestrøget. Det er alt fra dyre og mindre bekostelige boliger til gårde med mulighed for hestehold. Der hersker ingen tvivl om, tyskerne er med til at holde hjulene i gang. 70 procent af alle handler er i øjeblikket med tyske kunder, hvor det tidligere var halvdelen” fortæller Andreas Thomsen Nøhr.

“Folk skal ikke være bange for at sætte deres hus til salg. Efterspørgslen er der. Der er købere overalt. Vi går ikke udelukkende efter det tyske marked, men henvender os til mulige købere på begge sider af grænsen. Vi er gået fra et udbud på 120 til omkring 60,” siger ejendomsmægleren med en opfordring til at vove springet og få sin ejendom vurderet, hvis man går med tanker om at ændre på boligforholdene.

Elitebutik

Nybolig i Padborg er elitebutik og sælger huse i hele 6300, 6320, 6330 og 6340 området. Villaer og ejendomme i Padborg, Kruså, Kollund, Rinke­næs, Egern­sund, Gråsten og Ads­bøl har ofte Nybolig på til salg og solgt skiltet. Det er alt fra villaer med havudsigt til mindre beboelse for minimalister. 2021 anses for at være det store hussalgs år, hvor hele ejendomsmarkedet boomede som sjældent set før. Det kan være svært at måle sig med så succesfuldt et år.

“Vi nærmer os måske normaliteten igen efter stormfulde år på boligmarkedet. Vi er absolut optimistiske og glade for, folk i så stor udstrækning, som det har været tilfældet, har betroet os at sælge deres huse. Vores beliggenhed tæt på grænsen er et stort aktiv. Tyskerne har for eksempel været med til at skubbe gang i hussalget steder, hvor det tidligere ikke var så let at sælge,” fortæller Andreas Thomsen Nøhr, der selv bor i Gråsten og kom fra et job som bankmand, da han blev ejendomsmægler i Padborg.

En Eliteforretning i Nybolig er en kåring blandt omkring 220 Nybolig butikker, som kæden udnævner som Eliteforretning. Det er et kvalitetsstempel på, at butikken har gjort det godt på forskellige områder, som er vigtige for butikken.

“At vi er en elitebutik er udtryk for, at vi har stor kundetilfredshed, og at vi indfrier vores målsætninger. Vi har en stor andel af boligsalget i vort område,” fortæller den 39-årige hussælger, der ikke tager det så nøje, om bulletinerne spår store op og nedture i branchen.

Det, der tæller, er realiteterne, og de har indtil videre vist, at bolig salg og køb aldrig helt går af mode. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.