Mange nye ideer i Alnor Strandpark

Når der tirsdag 21. marts er generalforsamling i Strandparkens Badebro­forening og med et efterfølgende borgermøde, er folk velkomne til at give deres besyv med om en lang række initiativer på og omkring den attraktive badestrand. 

Det foregår i Förde-Schules Kamin­halle klokken 20.00.

“Vi har planer om at forbedre faciliteterne med omklædningsrum, baderum og wc og øge adgangen til naturen for både mennesker og dyr,” siger formand i Strandparken Niels Christian Just.

Han vil foreslå en form for støtteforening måske kaldet Strand­parkens Venner, hvor folk kan gå sammen om løsning af praktiske gøremål. 

Strandparkens Badebro­forening har 13 brofag, der hvert år bliver lagt ud i vandet til glæde for turister og herboende, som gør Alnor til lidt af et fluepapir i de varme sommermåneder.

Der er tradition for at lokale står sammen om at tage broen ud og ind og sørge for, stranden tager sig præsentabel og attraktiv ud.

“Det er en fornøjelse at se de mange vandrere ad gendarmstien komme gående med rygsækken på nakken. Vi vil gerne give dem en god oplevelse med faciliteter med varmt bad og ordentlige toiletter,” siger formanden. Det er glædeligt at Strandparkens Badebroforening og  Gråsten Forum i fælleskab er lykkedes med at etablere både bålhytte og beachvolleyball­banet i samarbejde med kommunen.

“I det hele taget ønsker vi at lette adgangen til naturen. Alnor Strand­park er en uhyrlig naturskøn perle,” fortæller Niels Christian Just, der ønsker at udbrede kendskabet til det lokale trækplaster.

Planen kunne være at lave insekthoteller, genetablere den gamle bålplads til Sankt Hansbål, ophænge redekasser, der måske kan trække ugler og stære til samt at lave redehuse til ænder i søen. I det hele taget skal Alnor Strand­park give genlyd af glad sommer- og vinterliv for naturelskere og badegæster. 

Vinterbadere

Næstformand Ingrid Johannsen nævner muligheden for en permanent badebro for at tilgodese de mange vinterbadere, som der bliver stadig flere af.

“Vi ser mulighederne frem for begrænsningerne,” fortæller formanden, der håber på stort fremmøde næste tirsdag, hvor der også vil blive mulighed for at tage stilling til en plads til autocampere og en mobil sauna og baderum for blot at nævne nogle af ideerne ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.