Forpagter på Holbøl Landbohjem, Ole Søndergaard, er stolt over det flotte smørrebrød, damerne i køkkenet fremstiller hver dag.

Travlhed i gryderne på Holbøl Landbohjem

Omkring 250 borgere får hver dag mad leveret fra Holbøl Landbohjem

“Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, det går godt, men så alligevel”, fortæller forpagter på Holbøl Landbohjem, Ole Søndergaard. 

Kort efter Ole Søndergaard overtog forpagtningen af Holbøl Landbohjem kom coronaen. Pludselig var der ingen fester, møder eller sammenkomster og omsætningen raslede ned. 

Han måtte tænke i nye baner, og der blev lagt større vægt på “Borgermad.dk” samt Take Away.

“Med vores mad ud af huset dækker vi hele området fra Nordborg i vest til Padborg i øst og mod nord Rødekro og Aabenraa. Det bliver til 250 leverancer hver eneste dag ugen og året rundt”, fortæller Ole Søndergaard. 

Maden fra Holbøl Landbohjem bliver lavet frisk hver dag. Når maden bliver bragt ud, dufter den stadig, og det giver en god appetit. Menuen er forskellig fra dag til dag og bliver leveret varm eller lige til at varme i mikroovnen. Prisen er 60 kr., og portionerne er ikke små.

“Vores kunder er meget tilfredse, og de kan få individuelle ønsker, så ja, det er da lidt af en logistik, der skal laves hver dag. Men hellere det end ingenting at lave”, siger Ole Søndergaard.

Take Away

Take Away delen må også betegnes som en succes. Hver fredag serveres en speciel Fredagsburger, og der udleveres mellem 40 og 60 stk. hver uge. Lørdag og søndag tilbyder Holbøl Landbohjem en 3-retters menu, som bliver tilberedt lige til at sætte på bordet. 

“Jeg mangler naturligvis de større selskaber. Jeg håber inderligt folk vender tilbage lige så snart, vi må åbne igen. Branchen er virkelig presset, men Holbøl Landbohjem skal nok overleve”, fastslår Ole Søndergaard. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.