Grænseegnens Mountainbikeklub holder til i Kelstrup.

Mountainbike er populært i Kelstrup

Mountainbiken har været populær under coronakrisen. 

Det viser tællertal fra mountainbikesporet i Kelstrup.

“Vi skal vægte flere forskellige hensyn i vores forvaltning af statens naturområder. Derfor er der også fastsat et fælles sæt rammer for etablering og udvikling af MTB-spor på Naturstyrelsens arealer. Rammerne skal sikre, at de afmærkede spor målrettet mountainbikeryttere, både er mere sikre, mindsker konflikter med andre brugere af naturen og mindsker gener i forhold til naturen, fordi mountainbikecyklingen bliver koncentreret til de afmærkede spor” siger Jakob Riemer Helsbøl fra Naturstyrelsen Sønderjylland.

Samtidig skal sporene være tilgængelige for alle, uanset niveau, så der tilbydes et gennemgående let spor – af den grund kan sporene ikke nødvendigvis udbygges i sværhedsgrad, selvom det ofte er et ønske hos mere erfarne MTB-ryttere.

MTB-sportens udvikling

En af de frivillige og mere erfarne MTB-ryttere er Bent Thestrup fra Grænseegnens Mountainbikeklub, GMBK.

“De seneste års fremgang for sporten, samt at rytterne bliver mere teknisk dygtige på cyklen, stiller større krav til sporene og de tekniske features der er bygget ind. Samtidig med at sporten er blevet mere udbredt, er niveauet blandt cyklende spændt mere vidt.” fortæller Bent Thestrup og fortsætter:

“Jeg er overbevist om at MTB-sporten er kommet for at blive og jeg håber, at vi fremadrettet kan blive ved med at tilbyde nogle spændende spor for alle niveauer af mountainbikeryttere, der benytter sporene på Naturstyrelsens arealer.”

Bent Thestrup fortæller om, hvordan idéen om et mountainbikespor i Kelstrup, førte til den indledende dialog med Naturstyrelsen:

“Mountainbikeklubben i Holbøl, udsprang fra et initiativ i Grænseegnens Friskole. Efter at klubben havde tilbragt et par måneder på grusvejene i Kelstrup Plantage, begyndte de at se muligheder i det lettere bakkede landskab rundt om grusvejene.”, fortæller Bent Thestrup. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.