Optiker Ralf Pahnke har haft travlt med at foretage synstest på kunder.

Optik Hallmann må godt holde åbent

Folk har undret sig over, at Optik Hallmann i Padborg Torvecenter godt må holde åbent, når stort set alle øvrige butikker skal holde lukket.

Det er af den simple årsag, at optikere hører ind under sundhedssektoren.

“Jeg har i årevis betalt et gebyr til Styrelsen for Patientsikkerhed. Det har jeg egentligt syntes var lidt træls. Men i denne her situation er det kommet mig til gode. Briller bliver nemlig betegnet som et medicinsk produkt, og derfor siger loven, at vi må holde åbent”, fortæller Ralf Pahnke, der er medindehaver af Optik Hallmann.

Der er naturligvis noget mere stille, end der plejer at være i brilleforretningen. De sædvanlige strøgkunder udebliver. Men der har været mange synstest med bestillinger af nye briller. Også patienter, der er blevet opereret for stær, er der en del af.

Personalet er blevet bedt om at afspadsere og afholde ferie, og efter de seneste regler kan det blive nødvendigt at hjemsende personale. 

“Vi har dog været meget heldige. Telefonerne ringer og vi har som sådan haft nok at se til. Men alligevel er det en meget træls situation, og vi ser frem til normale tilstande igen”, fortæller Ralf Pahnke. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.