44-årige Bo Hansen er ansat som ny skoleleder på Grænseegnens Friskole i Holbøl

Skolelederen i Holbøl bor i Kollund

44-årige Bo Hansen er faldet godt til i jobbet som skoleleder på Grænseegnens Friskole i Holbøl. Han kommer fra en stilling som afdelingsleder på kostskolen “STUK” i Toftlund.

For to år siden flyttede Bo Hansen sammen med sin kone Heidi og parrets to børn fra Flensborg til Kollund. Børnene blev tilmeldt Grænseegnens Friskole.

“Jeg fik et rigtigt godt indtryk af skolen. Da stillingen som skoleleder blev slået op, var jeg ikke i tvivl om at søge den. Jeg kan godt lide lokalsamfundet og vil gerne gøre en forskel. Desuden har jeg nogle idéer, som skal være med til at udvikle skolen i fremtiden”, fortæller Bo Hansen.

Grænseegnens Friskole har for tiden 139 elever. Der er allerede 14 nye elever indskrevet til det kommende skoleår.

“Mine første uger har jeg brugt på at finde ud af, hvordan tingene fungerer. Skolen er veldrevet, men jeg vil selvfølgelig gerne sætte mit eget præg på tingene sammen med mine kollegaer”, siger Bo Hansen, der har ansvaret for 13 lærere. Skolen har i alt 22 ansatte. 

Grænseegnens Friskole er kendetegnet ved fællesskab og samhørighed. Natur og udeliv spiller også en stor rolle på skolen, som har et udmærket samarbejde med den nærliggende naturskole. 

“Vi begynder i 0. klasse med at have berøring med både engelsk og tysk, og vi underviser efter den grundtvigianske tankegang”, fortæller Bo Hansen, som glæder sig over, at eleverne kender hinanden godt fra 0. og op til 9. klassetrin. 

Skolen har to skolebusser, der henter elever op til 4. klasse. Efter skoletid er der en skolefritidsordning. Hjemtransporten foregår med Sydbus, hvor elever får gratis buskort.

“Forældrene er helt klart et bærende element på friskolen. Vores 1. skoledag ligger altid på en søndag, så alle har mulighed for at deltage. Her samles vi i hallen, og der bliver lavet en særlig velkomst for de nye elever”, fortæller den ny skoleleder, som ser frem til teateruge i uge 8. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.