Harm Mammen sætter stor pris på Søren “Skraldemand” Rettig (th), som fejrer 25-års jubilæum hos Harm Mammen & Sønner.

25 gode år som skraldemand

Søren “Skraldemand” Rettig fejrer fredag 24. februar 25-års jubilæum som skraldemand hos Harm Mammen.

Opgaverne og arbejdsforholdene har forandret sig, men arbejdsglæden har været konstant.

“Jeg har altid kørt lastbil og var i et par år eksportchauffør. Da jeg fik kørselsforbud i Tyskland, ringede Harm Mammen til mig, om jeg ikke lige kunne køre et halvt års tid for ham. Joh, det kunne jeg da godt, og så er jeg ikke kommet videre”, fortæller Søren Rettig, som lokalt er et kendt navn.

Øgenavnet “Skralde­mand” klæber sig til ham, og det har han det rigtigt fint med. 

“Det er et skønt job. Man passer sig selv og har stor kundekontakt. Jeg kører industrirenovation på forskellige ruter mellem Nord­borg, Sønder­borg, Padborg og Tønder. Jeg begynder kl. 4,30 om morgenen og er færdig, når jeg har kørt dagens rute. Oftest er jeg hjemme mellem kl. 16 og 18”, fortæller 53-årige Søren Rettig, som har et mærkat med teksten “Kaffekande” på førerhuset. 

“Jeg får altid en kop kaffe hos kunderne. Desværre er folk begyndt at have alt for travlt, så der er ikke helt så meget tid til det mere som tidligere”, siger Søren Rettig, der bor i Hjordkær, er gift med Karen og har 4 børn i alderen 20-30 år samt et enkelt barnebarn og et på vej.

“Vi har et utroligt godt familiesammenhold og tager altid på skiferie sammen. Vi har dog holdt et par års pause, men næste år skal vi afsted igen”, fortæller Søren.

Om sommeren tager Søren og Karen campingvognen sydpå, mens de fleste weekender bliver brugt rundt omkring i Dan­mark på forskellige campingpladser. “Det sjove er, at man altid møder nogen man kender, både i Dan­mark og i udlandet”, griner Søren.

I anledning af 25-års jubilæet er der reception fredag 24. februar kl. 13 på Sav­værks­vej i Kruså. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.