Marie Louise Hansen er selvfølgelig både glad og stolt over, at hun har fået lykønskning fra Hendes Majestæt Dronningen. 

Gråstener fylder 100 år uden brug af hjemmehjælp

100 år er lang tid. I hvert fald, når man skuer fremad. Men når man kigger tilbage, er det stort set kun et fingerknips.

Det mener Marie Louise Hansen på Palægade 11 i Gråsten, som torsdag 25. februar fylder 100 år.

Bare fordi man står overfor sin 100 års fødselsdag, er der ingen grund til at gå i stå.

Det kan Marie Louise Hansen tale med om. 

“Jeg er glad for at bo i eget hus”, fortæller Marie Louise Hansen, der er født og opvokset i Hjordkær.

“Jeg holder mig i gang med at passe mit hus. Desuden kan jeg godt lide at strikke og spille kort”, siger Marie Louise Hansen, der siden 1949 har boet i Gråsten. Samme år blev hun gift med Heinrich, der stammede fra Broager. I mange år boede ægteparret i lejlighed, men i 1961 byggede de parcelhus. Hun mistede sin mand allerede i 1972.

Hun klarer hele huset uden hjemmehjælp, men hun har lidt hjælp til haven.

I ægteskabet opvoksede en dreng og en pige, som begge er døde, men Marie Louise Hansen har to børnebørn, som er hende til stor hjælp.

“Jeg har haft et let og dejligt liv”, siger Marie Louise Hansen, som aldrig har følt behov for at brokke sig, selvom hun måske i andres øjne har arbejdet hårdt i mange år på Gigthospitalet.

Mad til soldater

I 20 år lavede hun mad hver sommer til soldaterne i Den Kongelige Livgarde, som var udstationeret i Gråsten.

“Det var en dejlig tid. Soldaterne elskede mine frikadeller. Normalt var de meget søde, men de kunne være lidt bøvlede, når de havde sejlet med æ spritter fra Gråsten til Glücksborg”, husker Marie Louise Hansen, som har et livsmotto: “Du kan, du skal og du vil”. ■

Marie Louise Hansen klarer hele huset uden hjemmehjælp.

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.