Røde Kors Sundeved har gang i aktiviteterne med indsamling og salg af genbrug i alle afskygninger til støtte for såvel det lokale som det landsdækkende arbejde.

Røde Kors Sundeved er med på genbrugsbølgen

I 2022 havde Røde Kors Sundeved en omsætning på 940.000 kroner.

Alene Røde Kors butikken på Stationsvej havde et overskud på 563.000 kroner. Det er en meget velsmurt Røde Kors afdeling. Sundeved har med garvede kræfter at gøre fra folk oppe i alderen og yngre, der kommer til med årene.

“Vi kunne godt bruge et par mænd til det lidt tungere arbejde med at hente møbler og den slags. Dem, vi har, bliver jo heller ikke yngre,” fortæller næstformand Bodil Teglgård Mikkelsen.

Butikken forsynes med en lind strøm af tøj og ting fra Sundeveds husstande.

“Det er in at gå i genbrugsbutik. Nogen gør det frem for at gå i almindelige butikker og købe nye ting. Vi sælger alt fra tøj til møbler, nips, køkkenting og legetøj,” fortæller butiksleder Margit Schlosser.

Efterspørgsel

Butikken har åbent på hverdage klokken 15-17.30 undtagen fredag og lørdag klokken 10-13. Alle er frivillige i Røde Kors.

“Ud over butikken har vi besøgstjeneste, telefonstjernen med kontakt til de ældre, førstehjælp og nørklere,” fortæller Margit Sclosser.

Røde Kors leverer en del af sit overskud til hovedorganisationen, der har rigeligt at se til med at hjælpe i alverdens brændpunkter som eksempelvis jordskælvet i Tyrkiet og Syrien for tiden. Derudover bestemmer foreningen selv, hvilke løbende landsdækkende projekter en del af pengene skal gå til. Lokalt uddeler Røde Kors julehjælp til folk i Sundeved. Det er der som altid stort behov for.

“Vi har en tidligere formand, som er hjemmesygeplejerske og arbejder sammen med præsten og hjemmeplejen om at finde ud af, hvem der har behov for julehjælp. Den falder altid på et tørt sted,” siger Bodil Teglgård Mikkelsen, der er godt tilfreds med det bredt facetterede arbejde i den meget aktive Røde Kors afdeling.

Aldersfordelingen viser, at for de gamle, som kommer op i alderen, er der nye kræfter til at tage over, og det er ikke så værst i en tid med stor efterspørgsel på genbrug i alle varianter og behov for hjælp i klodens katastroferamte og krigshærgede egne. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.