Christian Jørgensen er både bilsynsmand og driver landbrug.

Bilsyn og landbrug er et godt miks

37-årige Christian Jørgensen driver Broager Bilsyn på 13. år. Han overtog bilsynet, da han blev færdiguddannet som mekaniker og autoriseret biltilsynsmand i 2010 og har selv etableret synshallen på Smedevej. 

Ved siden af driver han landbrug og er ved at overtage sin fars malkebedrift i Skodsbøl. Christian Jørgensen agter at satse på kødkvæg.

“Så kan jeg fodre dyrene om morgenen, inden jeg tager afsted, og igen om aftenen, når jeg kommer hjem,” lyder den pragmatiske forklaring.

Broager Bilsyn har 5.000 biler igennem om året. Alle biler skal til syn hvert andet år.

“Mange kører de små minibiler. Bilparken er generelt i meget bedre stand, end da jeg startede for 13 år siden. Det går ikke så skidt i Danmark, som nogen går og tror,” siger den unge bilsynsmand, der har fundet et godt miks i biler og Herreford kvæg.

Stort opland

Han dækker et stort opland og har kunder så langt væk fra som Ærø, der bringer deres bil til syn i Broager.

“Jeg har biler fra Sundeved, Broager, Gråsten, Bovrup, Padborg, Sønderborg og Aabenraa. Jeg ligger godt i forhold til andre synshaller,” fortæller Christian Jørgensen, der har et skarpt øje for eventuelle fejl og mangler og kan ekspedere et køretøj gennem synshallen på et kvarters tid.

“Bilen er det sidste, folk opgiver. Det ser du også i TV-programmet Luksus­fælden. Folk er blevet mere praktiske i forhold til, hvilken bil de vælger. De skal være enkle og funktionsdygtige. En lille bil er billig i drift. Vi har selvfølgelig også de store dollargrin, men der er længere imellem dem,” fortæller landmanden og den synscertificerede mekaniker, der sender omkring 20 procent af bilerne tilbage til udbedring og reparation for at kunne bringe dem gennem synet.

Det er langt mindre, end da han startede. Bilister er gode til at sørge for at holde deres biler i orden. Det boder for trafiksikkerheden på vejene.

Landmand

Privat lever Christian Jørgensen sammen med Henriette Hansen. Han har to drenge på 11 og 13 år fra tidligere forhold, og hun har tre piger på 10, 13 og 15 år med sig ind i parforholdet. Sammen har Henriette og Christian en dreng på fire år. Om de seks børn skal være mekanikere eller landmænd, vil tiden vise. Christian Jørgensen har selv fundet sin levevej og den optimale kombination af kvæg og motoriserede hestekræfter ved at prøve sig frem.

“Lige nu går det hele op i computer og fodbold for de unge mennesker,” fortæller Christian Jørgensen, der er ekspert i at bringe benzin- og elbiler sikkert ud på vejene efter overstået syn.

Når han skal i marken har han stor hjælp af sin assistent Jesper Møller Hansen, der holder synshallen kørende, når mester indimellem må hellige sig landbrugsbedriften. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.