Joan Arnbjarnardóttir har besøgt Holbøl, og glæder sig til at flytte ind i præstegården med sin datter, Edith på 5 år.

Ny sognepræst til Holbøl Sogn

Den 33-årige Joan Arnbjarnardóttir er blevet ansat som ny sognepræst ved Holbøl Kirke.

Hun er nyuddannet teolog fra Københavns Universitet, og bliver tirsdag den 1. februar ordineret i Haderslev Domkirke.

Indsættelses­gudstjenesten foregår søndag den 6. februar kl. 10.00 i Holbøl Kirke. Efterfølgende er der sammenkomst på Holbøl Landbohjem.

“Jeg kommer fra Færøerne, men har boet i Danmark siden jeg var 18 år. Jeg er den ældste af tre søskende. Jeg har en bror i Aalborg og en søster i Søborg. Derudover har jeg en del familie både i Køben­havn, Nord­jylland og på Fyn”, fortæller Joan Arnbjarnardóttir, der som de fleste færinger, tog til Danmark for at studere. 

“Det blev teologien, som fangede mig, og derefter fulgte præstedrømmen hurtigt”, siger Joan Arnbjarnardóttir, som i sommer blev færdig på Pastoral­seminariet i København.

Og så skulle drømmestillingen findes. 

“Jeg har altid drømt om at bo på landet. Som person holder jeg af naturen, og trives bedst i et miljø, hvor folk kender hinanden. Alligevel tog det mig et par måneder før jeg faktisk søgte til Jylland. Jeg havde mange ting at tage stilling til, specielt som mor”, fortæller den nye sognepræst, som er mor til Edith på 5 år.

“Derfor tog jeg min datter med på weekendtur, hvor vi overnattede i Aabenraa. Så fik vi set det sønderjyske og ikke mindst besøgt Holbøl”, nævner den færøske teolog.

Stort indtryk

“Besøget i Holbøl gjorde stort indtryk på os. Jeg fornemmede en kirke og et sted, hvor havde lyst til at være, og kunne se mig selv og min datter. Som præst er det ikke helt fremmed at tro på tegn. I det vi kørte hjemad efter besøget i Holbøl, lød det fra den lille: “Mor, der gad jeg gerne bo”. Det rørte mig virkelig. Så det er med stor spænding og glæde, at vi ser frem til at slå os ned i Holbøl”, fortæller den nye sognepræst, som flytte5r ind i præstegården, der har stået tom et halvt års tid.

“Jeg glæder mig til at virke som sognepræst i Holbøl. Jeg ser frem til at møde menigheden og lære den at kende. Jeg glæder mig til at skabe nogle aktiviteter, som kan være til glæde for alle, på kryds og tværs i lokalområdet. Det er en stor drøm, som går i opfyldelse for mig, nu jeg bliver ordineret og kan arbejde som sognepræst, og det håber jeg menigheden i Holbøl kommer til at mærke. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.