Centerleder Dan Andresen

Grænsehallerne lever med uvisheden

Halfolket er blevet eksperter i Corona-regler. 

Skal man ind i Grænse­hallerne i Kruså, skal brugerne bære mundbind, indtil de løber ind på håndbold- eller badmintonbanen. Går de i cafeen, kan det lade sig gøre at købe lidt at stille sulten og tørsten med, og mundbindet sænkes for en stund. Sætter en sig ned, skal personalet tjekke Corona-pas.

“Vi er ved at vænne os til det. Håndsprit og mundbind er kommet for at blive,” siger centerleder Dan Andresen, der ser frem til mere normaliserede tilstande, selv om vi alt for ofte har troet, de var på vej.

“Der blev aflyst julefrokoster og stævner før jul. Vi stod klar med det hele, og så gik det alligevel ikke,” fortæller centerlederen, der vælger at bevare optimismen og tro på, alt vender sig til det bedre.

Dansestævne

Der er ligesom ikke andet at gøre.

“Vi har et dansestævne 24. januar. Der er planlagt håndboldstævner for flere hundrede børn over flere weekender og loppemarked til foråret. Vi må leve med uvisheden og satser på, det hele bliver til noget. Loppemarkedet i efteråret nåede lige akkurat at blive gennemført. Her i det tredje Corona-år melder der sig en skepsis over, om tingene nu også bliver til noget. Der er færre, der tilmelder stande til loppemarkedet. En del af de besøgende holder sig også væk, når vi gennemfører noget. Når folk booker et privat arrangement, spørger de, hvornår de senest kan aflyse, hvis der kommer nye restriktioner,” fortæller Dan Andresen, der har arbejdet 15 år i Grænsehallerne – heraf de fire som centerleder – en stor del af den tid har været præget af Coronaen.

“Vi fik kompensation sidste år i fire måneder, da alt blev lukket ned. Nu må vi selv bære tabet som følge af de restriktioner, der er. Til tider er det ret deprimerende. Hvis man som institution, haller, restauratør eller klub ikke har en sund økonomi, kan der godt være nogen, der kommer til at bukke under, hvis det her bliver ved,” forudser centerlederen.

Foreløbig holder han og de seks ansatte i køkken, haller og bogholderi skindet på næsen. Grænsehallerne er for nærværende ikke truet på økonomien.

“Vi får jo kommunal støtte. Jeg vil skyde på, 1.200 ugentlige brugere i øjeblikket er nede på 800. Vi har nok at lave med at overholde restriktioner og sørge for rengøring. Vi kommer til at leve med den her situation,” siger Dan Andresen.

Beslutningstagerne har fundet ud af, det er vigtigt at blive ved med at bevæge sig og komme ud og møde andre mennesker under en pandemi. 

Grænsehallerne har 7.000 kvadratmeter at boltre sig på, så der er masser af tumleplads, om pandemien og de virakyndige vil. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.