Formand for Gråsten Handel, Gunnar Hattesen, udnævnte Mogens Hansen til Årets Gråstener.

Mogens Hansen blev Årets gråstener

Handel den fornemme pris Årets Gråstener.  

Det er en pris til fællesskabet. Den uddeles til en person, som har gjort en særlig indsats for Gråsten, og for at udbrede kendskabet til slotsbyen. 

Årets Gråstener 2022 blev en markant person og en af de store skikkelser i foreningslivet.  

Det var nemlig formand for Gråsten Boldklub, Mogens Hansen, som modtog den lokale Nobelpris på generalforsamlingen i Gråsten Handel. 

“Mogens Hansen er en hjørnesten i Gråsten Boldklub. Han kan karakteriseres som anføreren og midtbanegeneralen. Han sikrer til daglig sammenhængen i klubben. Mogens Hansen får tandhjulene til at køre rundt i Gråsten Boldklub. Og han er en central spiller for klubbens fremadrettede udvikling”, sagde formand for Gråsten Handel, Gunnar Hattesen, i motiveringen. 

Mogens Hansen blev i 1981 valgt ind i bestyrelsen i Gråsten Boldklub. Og 12 år senere – i 1993 – blev han formand for boldklubben. Det vil sige, han har været formand i 29 år.  

“Mogens Hansen yder en kæmpe indsats for at forbedre forholdene for klubbens mange hold. Han står i spidsen for en klub, som fylder meget i Gråsten”, lød det fra formanden. 

På det politiske plan var Mogens Hansen i 12 år kommunalpolitiker. Først 8 år i Gråsten byråd og siden 4 år som medlem af Sønderborg byråd.  

“Du italesatte de manglende idrætsfaciliteter, du har sikret bedre rammer for de unge og du har altid haft en finger på pulsen for at skabe udvikling i Gråsten”, sagde Gunnar Hattesen. 

I 38 år var Mogens Hansen ansat på Gråsten Skole. Fra 1981 til 1989 som lærer. Og fra 1989-2019 som dygtig viceskoleinspektør.  

“Tak for din entusiasme og glæde”. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Jimmy Christensen
Jimmy ChristensenFotograf
Ring 29 25 95 50

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.