Raumwandel befinder sig ud mod hovedstrøget Süderstrasse i Harrislee.

Møbelpolstrer med fornemmelse for det danske

43-årige Patrick Essing har været selvstændig møbelpolstrer med polsteriet Raumwandel siden 2005. 

Han startede i gågaden i Flensborg og rykkede 2014 med sin stab til Süderstrasse 42 i Harreslev.

“Jeg er en uddøende race,” fortæller den humørfulde polstrer, der også er uddannet i indretningsarkitektur og ved alt om møbler, indretning og stoffer i alle farver og kvaliteter.

“Her kommer mange danskere. De er tro mod deres designmøbler og gør noget ud af det, når de skal sættes i stand,” fortæller Patrick Essing, der har et stort udvalg af stoffer, tapeter og læder i den velindrettede butik ud mod hovedgaden i Harreslev.

Generelt kan man sige, danskerne holder sig til de ensfarvede kvalitetsstoffer, der hører til at have gode danske designmøbler. 

Dem har nordboerne som bekendt mange af. Tyskerne er mere sprælske i farvevalget. De kryber ikke til den, når der skal sættes kolorit på møblementet. En kunde har indleveret en tung lænestol, der hører hjemme på sommerhusets foretrukne plads med udsigt over vandet. Den storblomstrede stol får nu sjove bademotiver. Den slags er polstreren behjælpelig med at finde ud af, så intentioner og ønsker omsættes i rette mønstre og betræk.

Slidstærkt betræk

Møbler med huller i stolesæde og armlæn kommer ind og forlader stedet igen med slidstærkt betræk i rette kompositioner. Det behøver ikke være prangende for at tage sig godt ud. Det er nordisk design et stilrent eksempel på. Mapper med stofprøver og farver bugner i butikken sammen med gardinstoffer og gamle svenske tapeter. 

Der er nok at se på hos Raumwandel, som butikken hedder. På dansk betyder det rumforvandling og står for den forandring, der indtræder i rummet, når alt tager sig godt ud og føjer sig til det øvrige inventar som det selvfølgeligste i verden, uden man har tænkt på, hvordan det egentlig sker. Rette rumkompositioner er en fryd for øjet, uden noget bryder det optiske helhedsindtryk. Patrick Essing har ejere af store bygningsværker, skoler, institutioner og ikke mindst mange private som kunder. Han har en dansksproget polstrer. 60 procent af kunderne er danskere.

“Det er fint, hvis kunderne sender en mail først eller ringer, hvis de gerne vil have en aftale om dansk kundebetjening,” fortæller polstreren, der er af dansk familie og sagtens forstår dansk, men vil være på den sikre side, når det drejer sig om detaljerne i at få et stykke møbel til at tage sig ordentlig ud.

En stor del af stofudvalget er danske designvarer som Kvadrat med uldmærket Hallinger, Gabriel og Camo læder fra Auning. En stol kan holde 20 år med det rette betræk, så det er vigtigt resultatet står mål med forventningerne. 

Stoffer og mønstre er i forskellige prisklasser alt efter farver, mærker og materialer, så prissætningen er inviduel.

“Der er selvfølgelig en tendens til genbrug og reparation af møblementet frem for at købe nyt, men det skal også have en vis kvalitet og som minimum affektionsværdi, for at kunden er indstillet på at ompolstre et møbel. Vi er altid åbne for en forespørgsel. Folk er velkomne til at kontakte os, uanset opgavens størrelse,” fortæller Patrick Essing. ■

43-årige Patrick Essing er en af de få tilbageværende møbelpolstrere med forretningen Raumwandel i Harreslev.

blank

Stoffer i alle farver og afskygninger fylder hylderne i Raumwandel i Harreslev for at imødekomme alle kunders behov og smag.

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.