Herbert Johansen var i mange år en vigtig brik i Bov IF. I dag står han i spidsen for petanque

Mr. Petanque lever livet

Der er ingen grund til at sidde i sofaen, når det er sjovere at komme ud at motionere, bare fordi man er fyldt 80 år.

Det mener Herbert Johansen, Padborg, som forleden fejrede den runde fødselsdag på La Santa Sport på Lanzerote.

Herbert Johansen stammer fra Fjelstrup ved Haderslev og kom i 1960 i lære som speditør ved Padborg Transit A/S. 

Efter 30 år i samme firma sprang han ud som selvstændig og dannede HST sammen med et par andre speditører. 

Da firmaet fusionerede med Andreas Andresen, fulgte Herbert Johansen med og virkede der i 12 år. Sammenlagt opnåede han at være ansat 50 år i transportbranchen.

Privat blev han i 1966 gift med “Bibbe”, som i 36 år drev en velestimeret dametøjsbutik i Padborg. Parret byggede hus på Runesvinget 20 og flyttede dagen efter brylluppet ind i huset.

“Hvad vi ikke vidste dengang var, at vi faktisk byggede en pensionistbolig, for vi bor her den dag i dag”, fortæller Herbert Johansen, som stadig er meget udadvendt og engageret.

“Jeg har altid haft meget med sport at gøre”, fortæller Herbert Johansen, som i 52 år bestred forskellige poster i håndbold-, atletik- og tennisafdelingerne under Bov IF. Herbert Johansen var i over 30 år håndbolddommer og siden hen blev han håndboldbedømmer.  

“Efter en sygdomsperiode ville jeg egentlig ikke mere, men så kom petanque på banen”, fortæller Herbert Johansen, der er klubbens formand og en habil spiller. Klubben samarbejder med Ældre Sagen i Bov, og Herbert Johansen repræsenterer dem ved mesterskaber. 

Hjælpsom

Han har et hjerte af guld og hjælper gerne andre. Under den værste krise i Ukraine samlede han lys stumper ind fra alle de andre petanqueklubber samt fra nabolaget. Lysene blev smeltet om og bragt til Ukraine igennem en ukrainsk ansat fra Grænsespedition i Padborg. Stearinen blev brugt i stedet for elektricitet og gjorde en stor forskel for de betrængte krigsramte borgere. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.