blank

Jane og Erik Ohlsen har rejst meget. De har været 25 gange i Gambia og 14 gange i Thailand. 

Kendt stemme fejrer diamantbryllup

Jane og Erik Ohlsen, Padborg, fejrer torsdag 17. august 60-års bryllupsdag.

Erik Ohlsens stemme var i 26 år en fast del af Radio Syd.

Han begyndte den 1. oktober 1977 på Radio Syd sammen med Torben Ølholm.

“Jeg kom 10 minutter før ham, så jeg har været der længst”, fortæller Erik Ohlsen stolt.

Erik og Jane er fyldt med humor. De blev faktisk kærester igennem et trafikuheld. 

“Og sådan har det været lige siden”, griner de dejlige mennesker.

Erik Ohlsen er født i Haderslev og startede sin lange karriere som elev på avisen Dannevirke-Heimdal. Uddannelsen som journalist tog 3 år, og som udlært kom han til BT, hvor han blev sportsjournalist. Han dækkede De Olympiske Lege fire gange – i Moskva, Los Angeles, Seoul og Barcelona. 

“Der er kun et eneste land i Europa, jeg ikke har været i, og det er Albanien”, fortæller Erik Ohlsen, som mødte sin Jane på en danserestaurant. Han fortalte, at han skulle til Jylland ugen efter og dække et arrangement.

Trafikuheld

“Du kan da køre med mig, da jeg skal til Agerskov og besøge mine forældre”, sagde Jane. Bilturen endte dog ikke helt i Agerskov, da de undervejs blev torpederet af en bus.

Gudskelov skete der ikke noget alvorligt, men Janes far, der kom dem til undsætning, spurgte hende: “Hvad vil du dog med sådan en journalist”.

To år efter uheldet den 17. august 1963 blev de gift. Erik skulle færdiggøre uddannelsen i Randers og manglede et sted at bo. Han blev tilbudt en funktionærbolig, men det krævede en kone – og så blev der holdt bryllup.

“Det passede fint, da mine forældre stoppede på Agerskov Kro. Derfor holdt vi afskedsfest for dem og bryllup for os med i alt 120 gæster”, fortæller Jane Ohlsen.

Socialrådgiver

Jane passede de første år parrets to børn, men da deres ældste datter løb ud foran en bil og blev alvorligt kvæstet, tog livet en anden drejning. Heldigvis kom hun sig, men de fandt ud af, at livet er skrøbeligt. Derfor fik de efter 14 år endnu en datter. 

Da ægteparret boede i Esbjerg, tog hun en uddannelse som socialrådgiver. I over 20 år arbejdede hun dels på Sønderborg Sygehus og dels i Aabenraa Kommune. 

I 17 år boede ægteparret i Genner, hvor de havde de en prydhave og holdt “åben have” i mange år.

På grund af hjerteproblemer måtte Erik Ohlsen som 60-årig stoppe sin lange og spændende karriere. Til sidst blev haven for stor, og parret besluttede sig for at flytte til noget mindre.

Deres ældste datter boede i Pad­borg, og fandt et boligforeningshus på Tunneldalen, og her har det sympatiske par boet i næsten 20 år.

Aprilsnar

Når Erik Ohlsen husker tilbage på sin journalistkarriere, er der en ting, der træder frem.

“Jeg havde fundet på en sjov aprilsnar. Jeg fortalte, at man havde fundet frem til en mand, som havde boet i en jordhule siden 2. Verdenskrig. Hver gang han vovede sig ud i Aabenraa, var der tyske skilte. Folk snakkede tysk og priserne stod på tysk. Han troede derfor, at landsdelen stadig var invaderet af tyskerne og gik tilbage til jordhulen. 

Nu var han endelig kommet op af hulen og skulle vises frem på Store Torv. Folk stimlede sammen. Telefonerne på radiostationen var rødglødende. Chefen Frode Kristoffersen vidste ikke, om det ville ende godt eller skidt. Men da han efterfølgende så den kæmpe publicity historien havde vagt, spurgte han mig: “Hvad kan du finde på næste år?”, erindrer Erik Ohlsen. 

Skoleprojekt i Gambia

Parrets ældste datter har ernæret sig som social- og sundhedshjælper i Pad­borg, sønnen er lærer i Haders­lev og den yngste datter, der lider af Aspergers syndrom, har kastet sig over et skoleprojekt i Gambia, hvor hun har formået at samle penge ind og lavet et kæmpe stykke arbejde. Erik og Jane har 25 gange været i Gambia to måneder ad gangen for at hjælpe til. De har bistået med de nødvendige indkøb til skolen.

Diamantbryllupsfesten holdes på Holbøl Landbo­hjem, hvor der blandt de mange gæster er familie fra Irland, Gambia og Tyskland. Ligeledes er de 7 børnebørn og 4 oldebørn naturligvis også inviteret med. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.