Formand Mette Jakobsen og kasserer Annemarie Bressen fik overrakt blomster af turneringsansvarlig Thorwald Christiansen, da Grænse­egnens Bridge­klub mandag besluttede at lukke efter et halvt århundredes bridgespil i Grænsehallerne.

Grænseegnens Bridgeklub lukker

Grænseegnens Bridge­klub lukker og slukker. Det blev besluttet på generalforsamlingen mandag eftermiddag.

“Det var vores sidste spilledag. Vi laver en drop in sæson, da vi har en del vin på lager og spiller, indtil vinen er brugt,” siger formanden gennem 22 år Mette Jakobsen.

Grænseegnens Bridge­klub blev stiftet i 1971 og havde sin storhedstid i 90erne. Med tiden er medlemmerne kommet op i årene, uden der er kommet yngre bridgespillere til. Derfor har klubben nu taget konsekvensen og lagt den i graven med et medlemstal på 28.

“Vi spiller på syv borde, men der er alt for stor spredning i feltet med spillere i A og B og C rækken. Vi spiller med handicap. De senere år har handicappet generelt ligget i den tunge ende. Vi har lavet undervisning for at forbedre det, men til sidst hjalp det ikke længere,” fortæller Mette Jakobsen, der har været med siden 1973, da hendes mor manglede en makker.

Coronaen var hård ved bridgeklubben. Hoved­parten af medlemmerne er i dag 80-90 år.

“Da den kom, gik det ned ad bakke. Vi var halveret efter Coronaen. Selv om vi spillede bag pleksiglas og havde skillevægge og tog alle mulige forholdsregler, turde folk alligevel ikke komme igen, fordi de mente, det var for farligt,” fortæller Mette Jakobsen, der ser lukningen som den eneste udvej, da der ikke er udsigt til at stabilisere medlemstallet på et højere niveau.

Hun har været med i bestyrelsen siden 1986 og har de sidste seks et halvt år boet på Als, så der er langt at køre for at holde liv i en hensygnende forening. Aabenraa Bridge­klub tæller 300 medlemmer og Sønderborg 83.

“Vi har levet op til navnet Grænse­egnens Bridge­klub ved en gang imellem også at have spillere fra den tyske side af grænsen, men det er også blevet mindre med årene. Jeg har selv været substitut i Mürwik, og vi har haft substitutter fra den tyske side af grænsen. Bridge er et internationalt spil. Vi har meldekort, så du kan spille med alle nationaliteter, for man behøver ikke tale sammen,” siger en erfaren bridgespiller, der lægger kortene på bordet samtidig med, søskendeparret Lydia og Olga lagde bridgespillet på bedding, da TV2’s publikumssucces Bade­hotellet gik over skærmen for sidste gang søndag aften. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 2. maj 2024

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.