70-årige Finn Jørgensen tager en tur mere bag kødgryderne på Holbøl Landbohjem, hvor han boder for kvalitet, familiefester og brunch m.m., indtil den rette afløser er fundet.

Finn sænker priserne på Holbøl Landbohjem

70-årige Finn Jørgensen og hustruen Karin var egentlig gået på pension som forpagtere af Holbøl Landbohjem for fire år siden, men så stoppede efterfølgeren Ole Søndegaard her i foråret.

Da gode råd var dyre, og det traditionsrige 95-årige landbohjem var truet af helt at lukke, greb Finn Jørgensen tøjlerne 1. maj. Nu er han bag gryderne i landbohjemmet igen.

“Det er i en begrænset periode. Jeg bliver ved, indtil der er fundet en ny forpagter. Jeg synes, jeg har et skud mere i bøssen, men jeg forlader ikke stedet som krøbling,” siger kokken i Holbøl, der ikke lægger skjul på, arvtageren gerne må komme så hurtigt som muligt.

Om nødvendigt sætter han gerne en ny forpagter ind i slagets gang. Indtil da boder Finn og Karin for kvaliteten og fortsættelsen af mad ud af huset, fester og sammenkomster i Holbøl.

“Man er nødt til at være der, hvor kunderne er. Vi var de første til at indføre champagnebrunch for en snes år siden. Vi følger markedet. Holbøl Landbo­hjem er baseret på lokal opbakning. Da inflationen nu er på vej ned, sætter jeg priserne 10-30 procent ned,” siger Finn Jørgensen, med lovning om gullasch og biksemad samt øl og vand til faste lave priser.

“Vi havde 22 gode år på Holbøl Landbohjem. Vi ønsker ikke at se stedet ophøre med at eksistere,” siger Finn Jørgensen, der kan tale med om, landbohjemmet kan drives som en god forretning.

I starten af maj samlede han 130 mennesker til boller i karry for at fortælle, Holbøl Land­bo­hjem fortsætter og tager fødselsdage, konfirmationer og bryllupper ind og leverer mad ud af huset som altid. 

Alsang

I løbet af året er der alsang flere gange. Fredags buffeten fortsætter. Sådan tager Finn og Karin Jørgensen tråden op. 

”Ingen lover os noget, men det forlanger vi heller ikke. Det vigtige er, folk ved, vi er her, når de skal arrangere deres fester” siger Finn Jørgensen, der allerede er ved at få ordrebogen fyldt godt op. ■

blank

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 15. maj 2024

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.