Borgmester Jan Riber Jacobsen afgiver sin stemme og havde på forhånd spået et nej til forsvarsforbeholdet – men han fik ikke ret – da hele Aabenraa kommune og resten af landet sagde ja. 

Det blev et ja

Ved valget om forsvarsforbeholdet var stemmeprocenten i Aabenraa Kommune 1,3% mindre end ved regions- og kommunalvalget i 2021, men derimod var den højere i både Kruså og Padborg.

I Grænsehallerne i Kruså kunne de bryste sig af at have en højere stemmeprocent med 64,6 end på Valdemarshus i Padborg med blot 62,7% til afstemningen om forsvarsforbeholdet 1. juni. Til afstemningen i 2021 var stemmeprocenten fordelt med 62,1 i Kruså og 59,54 i Pad­borg. Dermed var stemmeprocenten højere ved denne afstemning end ved regions- og kommunalvalget i 2021.

Det blev et ja begge steder med en fordeling på 61,1% mod 38,9% i Kruså og 59,8% mod 40,2% i Padborg. Borgmester Jan Riber Jacobsen havde på forhånd spået et nej.

Hele Aabenraa Kommune sagde ja til afskaffelsen af forsvarsforbeholdet med 61,2% for og kun 38,8% imod.

Optællingen gik stærkt denne gang. De valgtilforordnede kunne lukke og slukke allerede inden klokken blev 22 på afstemningsstederne i Grænse­hallerne og på Valdemarshus. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.