Artikelbeskrivelse

Beboerne på Birkelund Plejecenter fik ganske særligt besøg

Af Pernille Kjeldtoft Hansen
Beboerne på Birkelund Plejecenter i Kollund var forleden inviteret til formiddagskaffe i hjemmets fællestue for at hilse på en helt særlig og ganske usædvanlig gæst.
Det var den kun 3 uger gamle minatur pony Shadow og dens ejermand Svend Erik Hansen fra Kollund, der var på visit, og med sin lille statur og en yderst blød manke, fik den lynhurtigt charmeret sig ind på Birkelunds beboere.
Allerede ugen inden havde de fleste dog hilst på det lille dyr, da Svend Erik Hansen tilfældigt havde taget Shadow med indenfor på plejecentret under en luftetur. Under de noget uvante omgivelser vakte det lille, bløde væsen stor opsigt, og efter vældig begejstring fra både beboere og personale blev det besluttet, at den lille kulsorte charmør skulle komme igen, for at hilse ordentligt på Birkelunds beboere.
En solstråle
Efter en turbulent tid med en nogen negativ omtale i offentligheden for Birkelund Plejecenter, var Svend Erik Hansen overbevist om, at Shadow ville være en kærkommen solstråle i en ellers regnfuld tid, og idet han netop havde læst sig til, at man på Birkelund gerne må have dyr, fik han lyst til at gøre noget godt for plejecentrets beboere.
Og noget tydede på, at det usædvanlige besøg var lige, hvad der var brug for på Birkelund.
Beboerne var nemlig helt vilde med den lille pony, der gik fra hånd til hånd for at blive klappet, smilene spredte sig og billeder blev der taget mange af.
Marianne Skødt på 88 år livede ligesom sine medbeboere helt op ved synet af Shadow. Fra sit hjem i Bov har hun været vant til et liv omgivet af dyr, og efter hun er flyttet på Birkelund Plejecenter i Kollund, synes hun af og til, at tilværelsen kan være lidt tom uden sine firebenede venner. Derfor er Marianne Skødt én af de beboere, der især er begejstrede for tilladelsen til at have dyr på Birkelund, og at en pony så kommer på besøg, synes hun er dejligt.
’’Vi har godt af, at have dyr omkring os’’ fortæller Marianne Skødt, og giver Shadow et lille klap.
Idet den lille miniature pony Shadow ikke vokser sig højere end max 80 cm, bliver den vist aldrig for stor til at komme indenfor på Birkelund Plejecenter, og Svend Erik Hansen forsikrer om, at han efter at have set beboernes positive reaktion og taknemmelighed, gerne vil tage Shadow med tilbage en anden gang. At skabe lidt afveksling i hverdagen for plejecentrets beboere er han glad for at kunne være med til, og sammen med de ansatte forsøger han at skabe lidt medvind i en ellers sværd tid for Birkelund.