Artikelbeskrivelse

Smykker fremstilles med inspiration fra autoværksteds upolerede kanter

Af Pernille Kjeldtoft Hansen
At dele værksted med en automekaniker synes for en guldsmed måske ikke lige umiddelbart som værende et heldigt match, men hos CS Auto og Smykkeforretning Rie Meyer på Bovvej i Padborg nyder man godt at hinanden.
Guldsmed Rie Meyer er vældigt godt tilfreds med at dele lokaler med sin mand, arbejdsgiver og samarbejdspartner Christian Schleussner, og nu, næsten ét år efter hun åbnede sit lille guldsmedeværksted i autoværkstedet i Padborg, er hun fuld af gåpåmod.
På trods af den usædvanlige placering af sin forretning, finder kunderne hende stadig, og med hjælp fra sin facebookside, hvor hun præsenterer sine smykker og jævnligt afholder konkurrencer, har hun gjort folk opmærksomme på, at en ny guldsmed har åbnet værksted og forretning i Padborg.
Selvom Rie Meyer har mange drømme og planer for sin forretning, er en flytning ikke én af dem. Det er nemlig ikke kun godt selskab, godt samarbejde og dét faktum, at både CS Auto og ’Rie Meyer’ tiltrækker hinanden kunder, der er fordelagtigt ved de fælles lokaler.
I Autoværkstedets lidt rå og ofte upolerede kanter finder Rie Meyer nemlig inspiration til sine designs, og sådan prøver hun at blande det bedste fra de to meget forskellige verdener, når hun fremstiller sine unikke smykker.
Sjove opgaver
Med to børn på 2 og 5 år og en ægtefælle med egen virksomhed har Rie Meyer ventet på det helt rigtige tidspunkt for realiseringen af sin drøm om egen guldsmedje. I januar 2015 slog hun officielt dørene op for forretningen ’Rie Meyer’, og efter næsten et år, går hun nu julen i møde med oprejst pande.
Selv har hun mange gode idéer for julegavedesigns, men hun håber også på at se mange kreative og sjove opgaver, som kunderne selv dikterer. Det er nemlig de anderledes og lidt skæve udfordringer Rie Meyer holder rigtigt meget af, og når hun hygger sig med arbejdet, tænker hun sjældent over, hvor mange timer hun egentlig ligger i projekterne. Det er dog ikke kun de skæve unikadesign som helt personlige vielsesring eller halssmykker med særlig symbolik, der er velkommen i guldsmedjen i Padborg. Omsmeltning, optrækning af kæder, og at give gamle smykker nyt liv, er også noget Rie Meyer kan klare, og for de ubeslutsomme kan hun også levere gavekort, så modtageren af gaven selv kan vælge.
En smykkebutik for alle
Det er vigtigt for Rie Meyer at fortælle, at hos hende, kan alle følge med. Hun oplever nemlig, at mange kan være bange for at benytte et smykkeværksted som hendes, men hos Rie Meyer sætter kunderne selv deres budget, og det er kun fantasien, der sætter grænser for de ideer, som kunderne gerne vil have udlevet. Der kan arbejdes i alt lige fra kæder og sten til sølv, guld, andre lækre ædelmetaller og sjov ting og sager, som kunderne tager med, og for Rie Meyer er det ultimative mål naturligvis, at tilfredsstille kunden. Derfor sætter hun en stor ære i sit job og føler stor glæde ved det færdige resultat hver eneste gang, hun afslutter et projekt. Perfektion og omtanke går igen i Rie Meyers smykker, og det er dét, hun håber at sælge sine produkter på. 

Rie Meyer ultimative mål er at tilfredse sine kunder. Arkivfoto Dieter Skovbo

Rie Meyer ultimative mål er at tilfredse sine kunder.
Arkivfoto Dieter Skovbo