Grethe og Jens Christiansen har onsdag 15. maj været gift i 70 år.

Arbejdsomt ægtepar fejrer jernbryllup

Det er få mennesker forundt at kunne fejre jernbryllup. Men Grethe og Jens Skov Christiansen, Dalsmark Plejehjem i Rinkenæs, kan onsdag 15. maj fejre deres 70-års bryllupsdag.

Et jernbryllup er ganske usædvanligt, men de har altid haft en slidstærk kærlighed til hinanden. 

Ægteparret er et afholdt, gæstfrit og velklædt par, der altid er god for en snak. De er altid ved hinandens side, og måske endnu mere nu, hvor det kniber for Grethe med synet.

Jens, der er 97 år, er født og opvokset i Vendsyssel. I sine unge år trak landbruget i ham, så han blev ansat som fodermester. Men udlængslen var stor, og lysten til at prøve nyt fik ham til at rejse til Nordals, hvor han fik arbejde på en gård ved Holm med fed muld under støvlerne.

På Nordals mødte han Grethe, der var fra Vibøge på Sydals.

Begge var godt inde i, hvordan man skulle drives landbrug, så det blev deres livsbane.

Gård i Tørsbøl

Efter giftermålet i Lysabild Kirke købte de dog først hus i Skovby. Jens arbejdede på en gård og fik senere arbejde på Danfoss, mens Grethe fik arbejde på den lokale telefoncentral. 

Indimellem var de ude at kigge efter deres eget landbrug. De fandt endelig et husmandssted i Tørsbøl Vestermark, som de købte. 

Snart blev familien udvidet med en søn, Lejf, som bor i Horsbyg ved Rødekro og en datter, Sonja, der bor i Stubbæk. Jernbrudeparret har fem børnebørn og otte oldebørn.

Ægteparret var arbejdsomme og flittige og dygtige. Efter nogle år købte de naboejendommen, så nu var der ved at komme gang i hjulene. Men Grethe og Jens ville mere endnu, så der skulle mere jord til, og atter en ejendom blev købt op. Jo, Jens blev en stor bonde på egnen. Gårdene blev solgt i 1985 og ægteparret købte hus i Bækbjerg ved Rinkenæs.

I dag bor de begge på Dalsmark Plejehjem, hvor de nyder haven, fællesskabet og hinanden.

Jernbrylluppet fejres på plejehjemmet med den nære familie. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 16. maj 2024

Skrevet af

Søren Gülck
Søren GülckFotograf
Ring 23 80 12 54

Fotos af

Søren Gülck
Søren GülckFotograf
Ring 23 80 12 54

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.