Kenneth og Ingelise Schmidt efterlyser en dato for, hvornår grænsen igen åbner for de tyske turister.

Uvisheden er det værste for Broager Strand Camping

De tyske turister betyder alt for Broager Strand Camping.

“Det er ingen hemmelighed, at de tyske turister er vores fastliggere. Vi er tæt på grænsen jo. De har slet ikke været heroppe, så vi går bare og passer vognene og slår græsset. Men de er her jo ikke,” siger Ingelise Schmidt, ejer af Broager Strand Camping.

Grænseåbning

Ifølge Ingelise Schmidt har det stor betydning for campingpladsen, at de ikke har en dato på, hvornår grænsen igen åbner for de tyske turister.

“Det betyder, at vi ikke kan annullere de tyske turisters bookinger og åbne op for danske gæster. Hvis vi gjorde det, kunne vi stå i en situation, hvor der pludselig er en dobbelt-booking. Altså to reservationer på den samme plads”, siger Ingelise Schmidt.

Selvom en fastlagt dato er højt på Ingelise Schmidts ønskeliste, tror hun ikke, at de danskere, der i år bliver hjemme, vil kunne kompensere for tabet af tyske turister. 

“Der er så mange sommerhuse, der står tomme. Hvis man ikke er campist af sjæl, ville man have det svært med at dele toiletter med andre mennesker. Camping er en livsstil,” siger Ingelise Schmidt. 

Hjælpepakker og fastliggere

I påsken sidste år havde Broager Strand Camping ca. 90 gæster. Over påsken i år havde de i alt 16 gæster.

Det er derfor ikke en jævn strøm af gæster, der giver den omsætning, der skal til at holde sig kørende. Det er fastliggerne. 

Det stiller Ingelise Schmidt i et dilemma, hvor nogle fastliggere ikke forstår, at de skal betale for måneder, hvor de ikke kan være der, fordi grænsen er lukket.

Samtidigt kan hun ikke betale pengene tilbage, fordi det er campingpladsens eneste indtægt for tiden. 

Hjælpepakkerne har de også søgt, men her har de endnu ikke endeligt svar på, hvad de vil få i støtte.

“Det gør jo ondt. Det gør ondt hver eneste dag. Vi har ikke haft tyske, men heller ikke så mange danske gæster,” siger Ingelise Schmidt, 

“Men vi er glade for, at vi er en plads, der har været her i 15 år, så vi har gæster, der siger, at når de for første gang skal hjemmefra, så vil de støtte os.”, siger Ingelise Schmidt. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72