En aften hvor Julie Dencker og hendes venner mødtes online. Til venstre Julie Fredsted, øverst højre Julie Dencker, nederst venstre Line Bengsten.

Fra tavleundervisning til arbejd-selv

Da Mette Frederiksen lukkede Danmark ned om aftenen den 11. marts, begyndte en ny hverdag for alle. 

I 2½ måned har Julie Dencker, der går i 2. G på Alssundgymnasiet, modtaget undervisning hjemme på værelset på den gamle kro i Alnor.

Hendes hverdag har ændret sig meget efter nedlukningen 

“Jeg er ikke så meget udenfor. Mit fritidsarbejde er stadig lukket, og jeg ser sjældent mine venner udover når vi laver gruppearbejde online med kamera”, fortæller Julie Dencker. 

Lærerne og ledelsen på AGS opfordrer eleverne til at have kameraet tændt, mens de har undervisning. 

Julie Dencker fortæller, at hun føler, hun lærer mindre af denne slags undervisning.

“Jeg mangler, at man kan spørge læreren hurtig om noget i stedet for, at man sidder og venter x-antal minutter på, at de ringer tilbage”, siger Julie Dencker, som glæder sig til, at hun onsdag igen skal med bussen til Sønderborg for at genoptage undervisningen på AGS.

Savner venner

Mens undervisningen er foregår online, er den normale tavleundervisning skiftet ud med arbejd-selv opgaver.

“Der er blevet mindre tavleundervisning, hvor læreren taler gennem hele modulet. De fleste timer starter med, at vores lærer tjekker op på, hvordan vi har det, hvorefter vi laver opgaver, som vi skal aflevere”, fortæller Julie Dencker.

For Julie var det i starten svært at skelne mellem timerne og pauserne, da man bare var hjemme på sit værelse. Men med tiden er det blevet nemmere og mere overskueligt.

“Når man sidder hjemme hele dagen, kommer man til at savne sine venner”, fortæller Julie Dencker.

Derfor har Julie også mødtes med hendes venner gennem nedlukningen.

“De få gange jeg har mødtes med nogen, har vi altid sikret os, at vi holdt afstand og selvfølgelig ikke krammede hinanden, og vi har altid mødtes udenfor”, fortæller Julie Dencker.

En enkelt gang har hun mødtes online med sine venner og spillet “Det dårlige selvskab”, men det er sværere at gøre online.

“Tit mister en af os internettet, ellers kan vores computere ikke trække begge ting, altså både spillet og den platform vi snakker på”, fortæller Julie Dencker.

Unge blev glemt

Julies forhold til hendes familie har altid været godt, og nedlukningen har ikke ændret på det.

“Vi har forståelse for, hvornår vi må forstyrre hinanden og vi giver hinanden plads hvis en af os har en dårlig dag”, fortæller Julie Dencker.

Mens forhandlinger om genåbningen har foregået, har Julie følt, at 1.g og 2.g er blevet glemt i det politiske spil. 

Hun har fulgt tæt med i alle udmeldinger i håbet om, at kunne møde op i gymnasiet igen, men hver gang er hun blevet skuffet og har ikke kunne finde svar på,hvornår det var hendes tur.

Men nu glæder Julie sig bare til at kunne møde i skole igen og at kunne se sine venner på en normal måde. ■

Skrevet af
Timm Bøttger

Fotos af
Timm Bøttger