blank

Yvonne Thøgersen, Richard Ragnvald, Mette Ingwersen og Frank Thøgersen ved indspilningen i Aarhus.

Ung sangerinde fra Gråsten får debut på DR’s Dansktoppen

Den 20-årige sangerinde Mette Ingwersen fra Gråsten blev lørdag præsenteret på DR’s Dansktoppen med sangen “Bjørnen vågner”.

Sangen er nok mest kendt fra enten Benny Andersen, Povl Dissing eller Thomas Kjellerups udgaver; men nu er den altså også i en udgave med Mette Ingwersen.

I modsætning til de første udgaver, som er trukket meget ned i tempo, er Mettes en lille tand hurtigere. Den har en tilhørende video, som er filmet af ingen ringere end dansktopsangeren Richard Ragnvalds søn Thomas.

Dansktop eventyr

Mette Ingwersen fortæller, at dét der forhåbentlig på sigt kan gå hen og blive til et regulært dansktop­eventyr, begyndte med, at Richard Ragnvald blev præsenteret for et rå-mix af “Bjørnen vågner”.

Richard Ragnvald blev straks så begejstret for hendes stemme, at han med det samme udtrykte:

“Det skal indspilles ‘rigtigt’ – altså med et band bag hende”.

Richard Ragnvald satte hende i kontakt med den rutinerede og den i musikbranchen meget respekterede Kandis- og Stig Rossen-tromme­slager Frank Thøgersen, som også faldt for Mette Ingwersens stemme. 

Frank Thøgersen inviterede Mette til et møde i hans FT-studie i Aarhus, og de faldt med det samme i hak med hinanden.

Nummeret blev indspillet med Frank Thøgersen selv på trommer og hans kone, dansktopsangerinden Yvonne, på kor. Al øvrig instrumentering og mixning stod muliti-musikeren Peter Bødker for.

Mette Ingwersen siger, at hun er fuldstændig overvældet over den varme, men også professionalisme, som Thøgersen-ægteparret omfattede hende med.

“De ville mig bare, og det var fantastisk at komme til at indspille med flere instrumenter end et keyboard, hvilket har været normalt for mig hidtil”, fortæller Mette Ingwersen.

Da indspilningen var færdig­produceret og pudset af, blev den sendt til DR’s vært for Dansk­toppen, Peter Sten, og han var ikke i tvivl, nummeret skulle præsenteres i hans program, hvilket så skete i lørdags.

Det lokale islæt.

Mette Ingwersen fortæller, at hun har været så heldig, at få lokal assistance fra forskelligt hold. Foto­graferne Søren Gülck og Jimmy Christensen har nemlig begge været inde over på hver deres måde. Sidst­nævnte med et interview, som kan høres via Gråsten Avis’ hjemmeside og facebookside. 

Og så er der ikke mindst hendes far, Henrik, som i tide og utide altid er parat, når der er brug for det. Han fungerer både som hendes manager og roadie, og så har han en stor finger med i spillet om at skaffe de rigtige kontakter på de rigtige tidspunkter.

Mentor

Lige fra barnsben har Mette Ingwersen sunget. Hun vidste allerede i en tidlig alder, at hun skulle prøve sig selv af for at se, hvor langt det kan bære.

Som ung teenager kom hun i kontakt med den nu afdøde keyboardspiller og arrangør Stephan Jes Jørgensen fra Alnor, og han blev nærmest en slags mentor for hende.

“Jeg kan slet ikke udtrykke tilstrækkelig stor tak for, hvad han gav mig”, siger Mette Ingwersen.

“Det var ham, der lærte mig teknik og vedholdenhed, ligesom det var også var ham, der fik mig til at gå til stemmetræning og hjalp mig med at finde de numre, som både passer til min stemme og til mig, som jeg er”, nævner Mette Ingwersen.

Fremtiden

Her og nu er Mette Ingwersen i gang med at indspille sin anden CD, som vil være klar til udgivelse i september. Hendes første udkom i 2017. Den nye bliver lavet i samarbejde med den lokale keyboardspiller Hansi Karlsson. 

“Men jeg vil ikke løfte sløret for, hvilke numre den kommer til at indeholde – det skal være en overraskelse”, siger Mette Ingwersen.

Til gengæld vil hun gerne fortælle, at den polske sangerinde og musiker ZoSia Karbowiak arbejder på at skrive musik til hende.

ZoSia underviser både i sang, kor og trommespil, når hun ikke lige turnerer som den ene halvdel af duoen Electric Fish, der jævnligt underholder i Gråsten. Det sker hos Morten Latter på Den Gamle Sko­mager, og den driftige krofatter har været inde over som kontaktformidler.

“Det er første gang, nogen skriver musik decideret til mig”, siger Mette Ingwersen, som glæder sig rigtig meget.

“Jeg vil jeg have ét eller måske flere numre, som er ‘mine’ alene”, understreger Mette Ingwersen.

“Her og nu håber jeg selvfølgelig, at præsentationen i Dansk­toppen vil føre noget mere med sig. Flere lokalradiostationer har allerede henvendt sig efter udsendelsen. De vil gerne have nummeret tilsendt, så de kan spille det. Og hvad den udbredelse, de giver nummeret vil betyde, kan kun fremtiden vise”, lyder det fra Mette Ingwersen. ■

Skrevet af

Søren Thygesen Kristensen
Søren Thygesen KristensenReporter
Ring 27 36 04 12

Fotos af

Jimmy Christensen
Jimmy ChristensenFotograf
Ring 29 25 95 50