Når sindet slår knuder er en modig, stærk og livsbekræftende bog.

Ung pige fra Broager springer ud som forfatter

Bogen “Når sindet slår knuder” er 33-årige Anja Friis Christensens egen beretning om sine erfaringer med lavt selvværd, stress, angst og depression. 

Gennem relationen i parforholdet, kom hun i kontakt med gamle sår og længsler. 

Anja Friis Christensen er opvokset i Broager, men bosiddende i Aarhus med sin kæreste og søn. 

Hun har en baggrund som cand.scient.san.publ. fra Aarhus Universitet og har arbejdet som konsulent og projektleder på sundheds-, ældre- og teknologiområdet. 

Hun er i gang med en psykoterapeutuddannelse hos ID Academy. 

Hudløs ærlig

På en hudløst ærlig facon tager hun dig med ind i terapirummet og fortæller om alle de erkendelser og opdagelser, som hun har gjort sig i rejsen mod at komme hjem i sig selv. 

Disse vil undervejs blive belyst og forklaret ud fra teoriske perspektiver, som trækker på mange forskellige psykologiske retninger og samfundsmæssige tendenser. 

Bogen taler ind i en tid, hvor flere og flere mennesker kæmper med lavt selvværd, stress, angst og depression. 

Samtidig tøver politikkerne med at iværksætte den 10-årige psykiatriplan.

“Parforholdet er den arena, der har lært mig allermest — om mit ukærlige forhold til mig selv, mine drømme og længsler, – og samtidig den arena, som jeg er mest nervøs for at fortælle min omverden om,” siger Anja Friis Christensen, forfatter til bogen 

Når sindet slår knuder, er netop udkommet på Forlaget Lilje. 

Det var i parforholdet, at hun opdagede hvad der var årsag til hendes angst.

“Når man går og føler sig forkert, så er det utrolig svært at passe på sig selv,” siger Anja Friis Christensen. 

“Hvis åbenhed omkring min historie kan hjælpe andre til at føle sig mindre alene, så finder jeg gerne modet til at stille mig sårbar,” siger Anja Friis Christensen.  ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.