Ringrideroptoget fredag aften bliver i den gule farves tegn.

Broager Ringridning i gul slutspurt

Det har vist sig at være lidt mere krævende at få ringridningen i Broager op at køre igen efter tre års pause og som en del af den store Tour de France weekend end forudset. 

Det er sværere at trille et arrangement i gang, som har ligget i dvale, så derfor arbejder ringriderbestyrelsen intenst hele juni for at få ringridningen 30. juni – 2. juli på skinner. 

Der forventes 100 ryttere i Broager.

“Vi efterlyser ledige hænder og har indforskrevet tidligere bestyrelsesmedlemmer til forskellige opgaver. Fra andre ringridninger kan vi se, der er en nedgang i antallet af ryttere. Der­­for har vi besluttet at reducere fra 11 til otte galger. Vi er nødt til at ryste posen og tænke nyt, hvis ringridningen skal overleve. Skal vi holde ringriderkulturen i gang, er det nødvendigt, ringridningen bliver fornyet efter omstændighederne,” siger formand Anne Krogsgaard Jonsson, der ikke har opgivet ævred og tror fuldt og fast på, alt lykkes.

Maler byen gul

Ringridningen i Broager finder ikke sted søndag 3. juli, hvor Tour de France feltet kører gennem nabolaget med al den virak, det fører med sig. 

Ringridningen er i den gule farves tegn. Det gælder, når der torsdag er kagedyst i teltet med Tour de France som tema, ligesom fredag aften går i gult med cykeloptog gennem byen i så gule farver som muligt. 

Alle tilmeldte cykelhold modtager en gul goodiebag for at sætte den rette kolorit på foretagendet. Broager Ringridning har fået penge af Tour de France puljen til at forsøde tilværelsen for de stedlige ringridere og cykelryttere.

“Fredag maler vi byen gul med festligt optog gennem byen. Dommerne er formændene for Søn­der­borg, Gråsten og Aabenraa ringridning. Vi arbejder på at finde en ølvogn, så folk ikke går tørstige fra optoget. Vej­ar­bejdet i krydset ved Nejs­vej og Store­gade er færdigt til den tid, så både cykelringrideroptog og rytteroptoget om lørdagen kan komme ind i byen den vej, de plejer, selv om vi ikke ved, om der er asfaltbelægning til den tid, fortælle Anne Krogsgaard Jonsson.

Stort legeland

Kjærs Tivoli er lukket, så ringriderforeningen har lejet et telt til en betydeligt dyrere penge. Der bliver ikke noget ryttertelt i år. Tivoliet erstattes af et stort legeland for børn og barnlige sjæle. Prisudviklingen gør, besøgende må regne med at slippe lidt flere penge end normalt ved ringridninger, som sidst fandt sted for tre år siden.

Fredag aften spiller Tip Top Partyband i teltet til klokken 3.00. 

Lørdag mødes rytterne og cykelryttere ved hallen klokken 10.30. Optoget starter klokken 11 og ringridningen på pladsen klokken 11.45. 

Der er gratis sild i teltet klokken 12. Fugle­skydning er klokken 14. Tra­ditionen tro kåres årets flotteste rytter og ponyrytter. Ryt­terne rider i 24 omgange og en gang efter fem millimeter ringen. 

Rytterne forventes at forlade pladsen lørdag omkring klokken 18. Så er der atter fest i teltet til klokken 2.00 om natten med Tip Top partyband som underholdning.

Galgeridt

Der er altså meget at glæde sig til, selv om det er mere hæsblæsende at få alt på plads under genoptagelsen af galgeridtet efter tre års pause og som del af Tour de France festen.

“Selv om det på mange måder er festligt og fornøjeligt, så er jeg glad for, vi ikke hvert år skal dele ringriderweekenden med Tour de France,” lyder det fra en forpustet, men fortrøstningsfuld formand, der regner med at finde hænder, øl, cyklister og ryttere nok til den perfekte fest i Broager. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.