23-årige Sofie Seberg Pedersen har arbejdet som Day Care i Tanzania.

Ung pige fra Bov hjalp børn i Tanzania

23-årige Sofie Seberg Pedersen fra Bov har de seneste 5 måneder arbejdet som frivillig i Tanzania. 

Efter endt folkeskole tog hun en HHX med markedsføring og økonomi og begyndte derefter på sygeplejerskeuddannelsen.

“Efter de første to år var min udlængsel dog så stor, at jeg besluttede mig for at droppe ud. Jeg ville gerne udleve min drøm, mens det var muligt”, fortæller Sofie Seberg Pedersen, som havde set en udsendelse om forladte gadebørn – de såkaldte “Heksebørn”. 

Udsendelsen fik hende til at tage til Afrika for at hjælpe.

Igennem Try Medics, som giver studerende mulighed for at få indblik i sundhedsvæsnet i et u-land, rejste hun en måned til øen Zanzibar i det indiske ocean. 

Derefter rejste hun videre til Arusha i Nord­tanzania, som ligger tæt ved Kilimanjaro, der er Afrikas højeste bjerg.

“Her arbejdede jeg som Day Care i en børnehave og var under Education Development Tanzania. Det er en forening med et alment velgørende formål, der arbejder for udvikling af børn og unges læring og trivsel. De frivillige er både unge og seniorer”, fortæller Sofie Seberg Pedersen, der boede privat hos en værtsmor,  Mayassa, der har været gift med en dansk mand. 

“Jeg havde en fantastisk tid i de 4 måneder, opholdet varede. Jeg har oplevet en masse og fundet ud af, at folk i Tanzania er meget søde, rare og imødekommende. De er nemme at komme i kontakt med. De vil meget gerne tale engelsk. Det var ikke min stærke side før, men det er det i hvert fald nu”, fortæller Sofie Seberg Pedersen, der har lært at stå på egne ben. 

Lægestudiet

Efter et knap to ugers ophold hjemme i Bov, hvor hendes mor, Dorthe, lavede julemad med mandelgave, rejste Sofie Seberg Pedersen på højskoleophold i Sydamerika.

“Jeg vil gerne opleve andre kulturer, mens det er muligt. Jeg har meldt mig til lægestudiet i Aarhus. Hvis jeg ikke kommer igennem nåleøjet, så er der naturligvis mulighed for at genoptage sygeplejerskeuddannelsen”, fortæller den gæve unge pige.

Sofie Seberg Pedersen har selv sparet op til rejserne. Hun har ved siden af studiet arbejdet indenfor sundhedsvæsnet. 

“Jeg har brugt omkring 80.000 kr. i Tanzania, hvor jeg også oplevede en masse og jeg var bl.a. på safariture. I Syd­amerika har jeg betalt 76.000 kr. for et 3 mdrs. ophold, men det er alle pengene værd og giver en ballast senere i livet”, bedyrer Sofie Seberg Pedersen, som anbefaler andre unge med udlængsel at rejse ud i verden. ■

Mayassa var privat værtsmor for Sofie Seberg Pedersen. Det kostede 6 dollars om dagen at bo hos hende. Her ses Sofie Seberg Pedersen sammen med Mayassa og hendes onkel.

blank

Børnene elskede hende og blev meget fortrolige med pigen fra Bov.

blank

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.