Artikelbeskrivelse

Uddeler, fritidsløber og familiefar

Af Pernille Kjeldtoft Hansen
I fritiden bruges tiden på at træne op til halv-marathon, på at rode med gamle amerikanerbiler og på at reparere sommerhuset i Kelstrup, men på arbejdspladsen bruges kræfterne ganske anderledes.
Som uddeler i SuperBrugsen i Gråsten er det nemlig Jesper Thomsens job at være leder for de godt 50 medarbejdere og samtidigt strategiudvikle.
Det betyder, at han som uddeler hele tiden skal tænke nyt og anderledes, han skal komme med forslag til videreudvikling af butikkens koncept, og han skal forsøge at fremtidssikre SuperBrugsen Gråsten i en konkurrencedygtig tid.
I næsten 13 år har dét været Jesper Thomsens job, og det stortrives han med.
De udfordringer han får i dagligdagen som brugsuddeler, er netop dem, han søger på arbejdsmarkedet, og spørger man ham i dag, kan han ikke forestille sig, at han skal lave noget andet i morgen.
Siden han i blev udlært i 1987 i Brugsen for Als og Sundeved har han således været beskæftiget i branchen, og efter en tid som uddeler i City Brugsen i Odense, vendte han i 2002 atter hjem til det sønderjyske, og bosatte sig sammen med sin kone Tina og deres 2 piger på nu 18 og 20 år i Gråsten.
Med dem nyder Jesper Thomsen at slappe af i sommerhuset i Kelstrup ved Haderslev, men eventyr på eksotiske egne er også yndet.
Det er et verdenskort beklædt med nåle på uddelerkontoret i Gråsten et godt eksempel på, og håbet er, at en ny nål snart skal tilføjes i Australien, hvor familien drømmer om at besøge den ældste datter, der i foråret skal arbejde som au pair hos en familie I Melbourne. Før er turen gået til USA, og en vakse ægte, amerikansk og knaldrød Ford Mustang capriolet tjener som en slagt souvenir for turen.
Et billede af en lignende bil er selvfølgelig også at finde på kontoret og fungerer på lige fod med verdenskort, familiebilleder, regneark og mapper med nye projekter som symbol på Jesper Thomsens store interesser.

Frihed under ansvar

En dygtig og professionel bestyrelse og 50 yderst kompetente og selvstændige medarbejdere gør, at Jesper Thomsen også har mulighed for at beskæftige sine interesser andetsteds.
Han er nemlig valgt som repræsentant for de Selvstændige Brugsforeninger i Jylland, og det betyder, at han ofte har mødeaktivitet i København, hvor der skal arbejdes for brugsernes interesse og forhandles betydningsfulde kontrakter.
Jesper Thomsens fulde engagement ligger dog i den 83 år gamle brugs i Gråsten, og her er det særligt friheden og mulighederne, der lokker den 47-årige uddeler.
Friheden er dog ikke ubetinget, for i Super Brugsen er det medlemmerne, der ejer forretningen.
Derfor er førsteprioriteten for Jesper Thomsen at tilgodese kundernes efterspørgsel, og i nye tider betyder det, at man som uddeler skal drive en helt anderledes forretning, der byder på dagligvaremarked, benzintank og vaskehal og som ikke bare strækker sig til et godt samarbejde med andre brugser i området, men også over kommunegrænsen og helt til internettet, hvor Super Brugsen Gråsten kører varer ud, der er bestilt online fra det virtuelle supermarked Osuma.dk. Her ligger en stor del af fremtidens engagement, men det er ikke det alene, der fremover skal satses på.
For uddeleren ser fremtiden lys ud, og han forsikrer om, at der nu som altid er nye projekter i støbeskeen. 

47-årige Jesper Thomsen  har nye projekter i støbeskeen i Ulsnæs-Centret. Foto Søren Gülck

47-årige Jesper Thomsen har nye projekter i støbeskeen i Ulsnæs-Centret. Foto Søren Gülck