Artikelbeskrivelse

Sangfugl i Gråsten

Af Signe Svane Kryger
12-årige Katrine Johnsen fra Gråsten har en forkærlighed for at spille musik og at synge.
Siden Katrine Johnsen var helt lille, har hun elsket sang og musik og har lært sig selv at spille på guitar og ukulele.
Hendes far, Axel Johnsen, spiller guitar, og det er her en del af interessen og lysten til musikken starter.
”Min far har altid spillet på guitar lige så langt tilbage, som jeg kan huske, og det inspirerede mig til at lære at spille”, fortæller Katrine Johnsen.
For tre år siden fik hun sin egen guitar, og somme tider spiller og synger hun sammen med sin far.
Når Katrine spiller, er det genrer som alternativt, indie og jazz, der er kendetegnende for hendes musik.
Hun har også selv skrevet sange og sidder gerne længe og fumler med guitar, rytme og tekst, så det hele kommer til at passe sammen.
”Man skaber sin egen melodi i jazzmusik, og det elsker jeg, for det kræver ikke så meget, og der er en frihed i det.”
Men det er ikke kun guitar, som hun mestrer. Ukulelen – en mindre guitar med fire strenge – er heller ikke spor uvant for hende.
”Min lillebror havde en ukulele – og den er ikke så svær at lære at spille på, hvis man allerede kan spille på guitar – så ved hjælp af videoer på nettet lærte jeg mig selv det”, siger Katrine Johnsen.
Udover at spille på instrumenter kan Katrine også tilføre sang til sin musik, og hun synger både i Egernsund Kirke og Sønderjysk pigekor, hvilket hun har gjort i et par år.
Derudover er hun også en pige med ben i næsen, som elsker friluftsliv og vind i håret, og hun er netop stoppet efter at have gået til spejder i syv år.
Ved siden af alt det kreative og instrumentale går hun i 7. klasse på Gråsten Skole.
Hun er et år yngre end sine klassekammerater, da det allerede i indskolingen blev vurderet, at hun var så begavet, at hun kunne springe et klassetrin over.

Fremtidsplaner

Med henblik på fremtiden er planerne for Kathrine Johnsen allerede lagt, og det ligger i kortene, at hun gerne vil følge sin drøm og blive ved med at have musikken tæt ind på livet.
Derudover har hun også overvejet at læse jura for senere at uddanne sig til advokat, for hun kan godt lide at argumentere og være hurtig på aftrækkeren.
Om to år, i 9. klasse, vil hun gerne tage på en musikefterskole på Fyn, så hun på den måde kan fortsætte sin musikalske hobby.

Musik betyder alt

”Musik betyder for mig, at jeg kan lukke mig ude fra verden, når jeg har brug for det. Det er en helt unik følelse jeg får, når jeg spiller og synger, og jeg håber på, at kunne gøre det resten af mit liv”, fortæller Kathrine Johnsen meget glad. 

Katrine Johnsen vil læse jura og være advokat, når hun bliver voksen. Foto Signe Svane Kryger

Katrine Johnsen vil læse jura og være advokat, når hun bliver voksen.
Foto Signe Svane Kryger