Jill Lorenzen har i sit sabbatår været afløser på Gråsten Plejecenter.

Uddannelse og voksenliv i sigte

Jill Lorenzen, på snart 21 år fra Ullerup blev i sommers færdig med gymnasiet og er i gang med sit første og eneste sabbatår.

Flittig og arbejdsom har altid været ord, Jill Lorenzen, er blevet beskrevet som. I gymnasiet klarede hun sig godt, og allerede inden gymnasietiden var ovre, havde hun sikret sig et job som afløser på Gråsten Plejecenter.

Forinden arbejdede hun i knap tre år på tankstationen i Ullerup, hvor hun fik god erfaring med arbejdslivet.

“Det har været rart at komme i gang med noget andet, og det er dejligt med en periode, hvor læsning og opgaveskrivning er lagt på hylden”, fortæller Jill Lorenzen om tilværelsen.

Erfaring

Jobbet som afløser har også givet hende andet end erfaring på arbejdsmarkedet. Hver dag kommer hun tæt på de ældre mennesker og lærer om livets mange facetter, hvilket adskiller sig meget fra, hvad hun førhen har oplevet. Hun valgte jobbet for at udfordre sig selv, og samtidig føler hun, hun er vokset med opgaven.

“Jeg synes, det er utroligt lærerigt at arbejde i sundhedssektoren, og jeg har fået et helt andet perspektiv på livet. Man oplever både op- og nedgang, og ser hvordan livet også kan se ud. Jeg har virkelig lært, hvor mine grænser går igennem arbejdet”, siger Jill Lorenzen 

Til foråret søger hun enten ind på socialrådgiver- eller religionsstudiet. Hun kan godt lide arbejdet med mennesker og elsker at hjælpe og opleve udvikling. Hun søger enten ind i Aabenraa eller i Odense og vil på denne måde kunne se sin familie ofte, da hun har familie både i Sønderjylland og i Odense.

“Religion og socialrådgiveruddannelsen har altid interesseret mig, og samtidig synes jeg, det er godt, at uddannelserne ligger tæt på min familie, som jeg er tæt knyttet til”, siger hun.

Elsker hjemegnen

Hun overvejer stærkt at vende tilbage til hjemegnen, når hun er færdig med sin uddannelse, da hun elsker området, hvor hun kommer fra.

“Jeg har aldrig haft behovet for at bo i storbyen, da jeg føler mig ret godt hjemme i de mindre byer. Odense er en storby uden at være alt for stor, og den har en hyggelig, lokal stemning over sig” ■

Skrevet af

Signe Svane Kryger
Signe Svane KrygerReporter
Ring på 2972 4454

Fotos af

Signe Svane Kryger
Signe Svane KrygerReporter
Ring på 2972 4454