Told- og Grænsemuseets nye ”spritbådshjørne”, hvor børn og voksne skal hjælpe tolderen med at undersøge en mistænkelig dametaske. 

Told- og Grænsemuseet gør klar til ny sæson

Der er masser af nyt, når Told- og Grænsemuseet slår dørene op til en ny sæson. 

Når dørene åbnes lørdag den 1. april kl. 10.00 har Museum Oldemorstoft i Padborg skiftet navn. 

Fremover hedder museet “Told- og Grænsemuseet”. Det sker for, at gæsterne bedre kan “afkode” hvad museet egentlig handler om.

“Det er selvfølgelig noget nyt, man skal vænne sig til”, siger museumsinspektør Mads Mikkel Tørsleff og tilføjer:

“Navnet “Oldemorstoft” er jo navnet på gården, hvor museet har hjemme og det vil vi ikke ændre på – det er blot museet, der ligger her, som kommer til at hedde noget andet. For os som kommunal institution er det vigtigt, at navnet mere klart signalerer, hvilke emner museet beskæftiger sig med”, siger Mads Mikkel Tørsleff. 

Som en del af Aabenraa Kommunes Biblioteker og Kulturhuse er museet i gang med lidt af en forandringsproces. Den begyndte i virkeligheden midt under corona, hvor museet åbnede en ny udstilling om told, skat og grænsernes historie igennem 800 år.

Nyt tilbud til børn

“Det er et emne, vi  stadig bygger videre på – selvfølgelig i en grænselands-kontekst – da vi jo også først og fremmest er et sønderjysk museum”, siger Mads Mikkel Tørsleff. 

Når påskeferien nærmer sig, åbner museet et helt nyt tilbud rettet mod gæster med børn. 

I “Børnenes Toldkontor” skal børn og voksne løse forskellige opgaver, hvor det at hjælpe en grænsegendarm eller en tolder er i centrum. “Børnenes Toldkontor” åbner tirsdag, den 4. april. Denne dag er der gratis entré på museet og der vil også være en lille forfriskning til børn og voksne.

“Vi håber, der kommer en masse glade børn og voksne, som sammen kan få en hyggelig og sjov oplevelse, uanset om man er til kriminalgåder, alvoren ved den 9. april, eller om man vil en tur med vores nye spritbåd”, siger museumsinspektøren med en lille appetitvækker. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af
Mads Mikkel Tørsleff

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.