Glade børn og voksne var klar til at cykle afsted på den nye cykelsti.

Togskinner blev til cykelsti

I torsdags blev den nye cykelsti, der forbinder Dynt og Skelde indviet på Broagerland. 

Den ligger på det gamle jernbanelegeme fra Broagerbanen.

Til trods for det silende regnvejr, var stemningen i top, da borgerne kunne tage den cykelsti i brug, der har været længe undervejs.

Det vigtige snoreklip i Dynt havde Aase Nyegaard (Fælleslisten), formand for Teknik- og Miljøudvalget, Sønder­borg Kommune overladt til 0-årige Julie Frank Hansen fra Lille Dynt.

Der var ikke tid til taler

Julie fik fluks klippet den røde snor og afsted stak de ca. 50 cyklister på den nye rute mod Skelde. Julie glæder sig til at bruge den nye cykelsti, når hun om sommeren cykler i skole til Broager, hvor hun går i 3.A. 

Jeg plejer at cykle i skole, så er det godt med cykelstien,“fortæller hun. Sammen med sin mor Eva Frank Clausen fra Broager­lands Maler­forretning var hun blandt de første til at tage cykelstien i brug.

Cyklisterne fik hurtig tilbagelagt de 2,1km strækning, for i Skelde ventede der grillede ringriderpølser og champagne, serveret af SuperBrugsen Broager. I Skelde stod endnu flere gæster klar i regnvejret, til både at nyde en ringriderpølse og lytte til Aase Nyegaards indvielsestale.

“Det har været en lang proces, men nu er cykelstien endelig klar. Vi håber I vil gøre rigtig meget brug af den,” sagde Aase Nyegaard inden hun råbte et trefoldigt hurra, sammen med Julie Frank Hansen.

Bedre end ingen

“Det vigtigste er, at cykelstien er kommet, så det er sikkert for vores skoleelever at cykle i skole,” siger Roy Hansen, kasserer i Dynt-Skelde-Gammel­gab Lands­bylaug. Han lægger dog ikke skjul på, at landsbylauget gerne havde set en asfalteret cykelsti og ikke en grussti. “Denne løsning er dyrere i vedligehold og skulle der komme en del sne, så kan den ikke ryddes og dermed ikke benyttes,” siger Roy Hansen, der har været med i den 6 år lange proces for at få en cykelsti på strækningen. ■

Skrevet af

Lene Neumann Jepsen
Lene Neumann Jepsen Kommunikationskonsulent
Ring 31 17 05 27

Fotos af

Lene Neumann Jepsen
Lene Neumann Jepsen Kommunikationskonsulent
Ring 31 17 05 27