Tina Nielsen er med i konkurrence om at blive Danmarks sødeste kassedame.

Tina Nielsen fra Blans i finalen

Min Købmand i Blans kan være stolt.
Butiksindehaver Tina Nielsen er i finalen i Hjemmets kåring af Danmarks sødeste kassedame 2021.

Som købmand med egen butik jonglerer Tina Nielsen med et væld af forskellige roller. Mest af alt holder hun af timerne bag kassen, hvor hun kommer tæt på sine kunder. Arbejdsdagen begynder klokken 7.30 og varer, indtil en af hendes fire ansatte kommer og afløser hende ud på eftermiddagen. På den tid når hun at være både kassedame, flaskedreng, vinduespudser, indkøber og kontormedarbejder.

“Jeg er allermest glad for at sidde bag kassen. Der får jeg hilst på mine kunder og hørt, hvordan det går. Mange fortæller en hel masse, også fortrolige ting. Og jeg har det princip – som jeg også fortæller mine ansatte – at hvad de hører i butikken, bliver i butikken.”

Måske er det også derfor, kunderne har indstillet 50-årige Tina Nielsen til Hjemmets konkurrence om at blive Danmarks sødeste kassedame 2021. I hvert fald skriver flere i deres indstillinger, at “Tina er omsorgsfuld på alle måder”, og “Tina er altid sød, smilende og står på spring for hele byen”. Desuden er hele landsbyen Tina meget taknemlig for, at hun reddede butikken i 2018, efter at den tidligere købmand ikke kunne fortsætte. Mange indbyggere i Blans har købt andelsbeviser i butikken, så den kunne leve videre.

I mange år drev Tina Nielsens forældre købmandsbutik i Vester Sottrup, og hun afviste som barn at skulle gå i deres fodspor, men det varierede job trak alligevel, og hun blev udlært i sine forældres butik. Siden har hun prøvet mange forskellige jobs, men hun savnede noget:

“Det var helt klart at have kontakt med mennesker. Jeg er nysgerrig på den gode måde, hvis man kan sige det,” siger hun

Hun tilbringer 60 timer om ugen i sin butik, og hun spotter lynhurtigt, hvis en vare står skævt, eller vinduerne trænger til at blive pudset.

“Jeg sætter en ære i, at alt er pænt og rent, når man kommer ind. Det fortjener kunderne,” siger Tina Nielsen, som kun ser én ulempe ved sit arbejdsliv: Det er svært at få en fridag eller planlægge ferie. Men i det store regnskab er det småt, synes hun. Og når kunderne kommer ind på en regnvejrsdag og siger, “Fedt, du er her”, er sliddet det hele værd.

Du kan afgive din stemme på alt.dk (https://www.alt.dk/emner/danmarks-sodeste-kassedame).

Sidste frist for at stemme er 26. april. Den endelige kåring finder sted midt i maj, hvor vinderen ud over æren og glæden kan nyde en gaveregn til en værdi af cirka 25.000 kr. ■

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.