Theresa Schæfer alias Theresa Rex, som stammer fra Padborg, optræder på Padborg Friluftsscene med Gipsy Jazz og swing. 

Theresa Rex er streamet over 1 milliard gange

Padborg Friluftsscene får lørdag den 3. september kl. 16.00 besøg af en stor stjerne, som er født og opvokset i Padborg.

Det drejer sig om 32-årige Theresa Schæfer, som lyder kunstnernavnet Theresa Rex. Hun er datter af Ruth Larsen fa Padborg. 

Thersa Rex er født og opvokset i Padborg og gik på Frøslev-Padborg Skole. 

“Jeg sang med i Bov Kirkes kor fra jeg var 9 år og indtil jeg som 14-årig tog på en efterskole i Fjerritslev, som havde en musik- og teaterlinje. Som 17-årig rejste jeg videre til København for at arbejde og begyndte på snedkeruddannelsen. Men det var sangen der fyldte i mit liv, og jeg blev aldrig færdig med uddannelsen”, fortæller Theresa Rex.

Som 21-årig flyttede hun ind i et kollektiv i Aarhus, hvor beboerne havde et musiklokale. En af guitaristerne spillede med i et band, og Theresa begyndte at synge med dem. Genren var Gipsy Jazz og swing, og det passede perfekt ind med Theresas karakteristiske stemme.

Bandet optrådte på Klostertorvet i Aarhus, og der kom tilfældigvis en producer forbi. Han fattede interesse for Theresas stemme og bad hende komme forbi studiet

Herefter tog tingene fart og hun lagde stemme til Solo Dance, som er et et album af Martin Jensen.

Kunstnernavn

Da albummet skulle udgives, blev Theresa Rex spurgt, om hun ville have sit navn med på coveret. Hun troede ikke det nummer ville blive særligt stort, og da hun heller ikke havde noget kunstnernavn, takkede hun pænt nej.

“Det fortrød jeg senere, da nummeret blev streamet mere end 6 milioner gange”, fortæller Theresa Rex, som er ved at blive kendt i hele verden. Hun skriver både sange til sig selv og til andre.

Theresa Rex er blevet streamet mere end 1 milliard gange på Spotify. Dagen før koncerten på Friluftsscenen udgiver hun endnu en sang med titlen “Touch”.

“Jeg har spillet teater som lille pige på Friluftsscenen, og jeg glæder mig meget til at optræde der”, fortæller Theresa Rex. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.