Tandlæge Bent Borg er populær hos danske patienter

Af Ditte Vennits Nielsen

Rigtigt mange danskere kører over den dansk-tyske grænse for at få ordnet deres tænder i Flensborg.
Tandlægerne syd for grænsen er bestemt også konkurrencedygtige i forhold til de danske tandlægers priser.
Hos tandlæge Bent Borg i Flensborg er det ikke kun prisen, det kommer an på. Den dansktalende tandlæge lægger stor vægt på at være hus-tandlæge.
”En tandrensning hos os på klinikken tager ca. 1 time, men det er også jordens bedste tandrensning”, fortsætter han med et smil på læben.
Bent Borg er Flensborg-dreng, der gik på Duborgskolen, og som altid har tilhørt det danske mindretal.
Som 16-årig var han færdig med realeksamen, og hans forældre mente, at han skulle være politibetjent. Det blev til 3 år ved politiet. Kærligheden bragte dog den unge mand til Gråsten, hvor han i en periode arbejdede ved Vitfoss.
Uddannet på tandlægehøjskolen
Som 23-årig tog Bent Borg matematisk studentereksamen fra Sønderborg Statsskole. Det bragte ham videre til tandlægehøjskolen i København, hvor han efter endt uddannelse tog tilbage til Flensborg som nyuddannet tandlæge.
Efter nogle år åbnede han sin egen tandlægeklinik, og siden 2007 har den nuværende klinik ligget i umiddelbar nærhed af Franziskus-Hospitalet i Flensborg, hvor Bent Borg ligeledes er ansat.
”Ca. 1/3 af vore kunder er danske”, fortæller Bent Borg.
Der tales naturligvis lige så meget dansk som tysk i klinikken. Der er 24 ansatte, og der er en meget venlig og hyggelig stemning overalt.
Bent Borg var heldig at møde sin arkitektkone Andrea på vej til en skiferie i Tirol i Østrig. Hun boede i München og var netop færdiguddannet, og hun har tegnet tandklinikken.
Aktiv i det danske mindretal
Ved siden af sit virke som tandlæge er Bent Borg særdeles aktiv i det danske mindretal og har været medlem af Flensborg Byrådet, valgt af SSV.
Han har været formand for Jaruplund Højskole i 10 år, siddet i bestyrelsen for Flensborg Avis og været med i adskillige forældreråd.
Bent og Andrea har 3 børn, hvor den ældste søn, Sven, gik på CBS i København med kinesisk som speciale. Den midterste søn, Simon, er merkonom ligeledes fra CBS og er ansat ved Google i Dublin.
Den yngste datter, Janna, er netop blevet færdiguddannet som læge og har fået job på Aabenraa Sygehus og satser på at tage en Ph.d. for senere at blive forsker.
Bent Borg har ligeledes taget en Ph.d. fra Universitet i Hamborg