Camilla Buch begynder som svømmetræner på Marina Fiskenæs. Foto Esben Cronbach

Svømmetræner og livredder i sabbatåret

20-årige Camilla Buch, der har svømmet det meste af sit liv, starter som livredder og svømmetræner på Marina Fiskenæs.

Til dagligt går Camilla Buch i 3.g på Det Blå Gymnasium i Sønderborg.

Da hun begyndte på gymnasiet, stoppede hun som talentsvømmer, fordi skole og lektier blandet med træning op til 8 gange om ugen, blev for meget. Når eksaminerne er afsluttet, begynder Camilla Buch som livredder og svømmetræner. Som svømmetræner vil hun stå for holdtræningen, der varer én time pr. hold hver mandag til torsdag kl. 16, 17 og 18.

Det ligger i kroppen

Alderen på holdende er typisk enten de lidt mindre i 5-6-års alderen eller de lidt større omkring 12-års alderen.

Camilla Buch tilpasser altid træningen, så den passer bedst muligt til de enkelte hold.

Det er vigtigt for hende, at børnene er trygge ved hende. Derfor bruger hun, især ved de mindre, ofte leg som redskab i sine træningspas.

På den måde bliver det både sjovere og nemmere at lære at forbedre sig. Som en der selv har haft svømningen som en del af det meste af sit liv, er Camilla Buch utroligt glad for at kunne arbejde som svømmetræner, og have mulighed for at give sin glæde og viden om svømningen videre til børnene.

Camilla Buch håber samtidigt på at få mere tid til svømning, når hun i år dimitterer:

”Det ligger lidt i kroppen,” siger Camilla Buch om svømningen, der har været en del af hendes liv, siden hun var 6 år gammel.

Som 8-årig begyndte Camilla Buch at svømme på talentholdet, hvilket betyder, at hun også begyndte at deltage i svømmekonkurrencer.

“Det, at være på talentholdet, sætter også højere krav til én. Man skal typisk træne mere regelmæssigt, og der vil ofte være en forventning om, at man forbedrer sig, så man fortsat kan præstere i diverse konkurrencer”, siger Camilla Buch. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Fotos af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72