37-årige Allan Clausen og 38-årige Troels Petersen har været gode venner hele livet og driver tømrer- og snedkervirksomheden A-T Boligservice sammen, uden det på nogen måde har slået skår i venskabet – tværtimod.

Solidt sønderjysk samarbejde med udgangspunkt i Kværs

Petersen har kendt hinanden, nærmest siden de blev født. 

37-årige Allan er uddannet bygningssnedker, mens 38-årige Troels er tømrer, så hvad var mere naturligt end at etablere et snedker- tømrerfirma sammen. 

For 10 år siden gik de sammen i anpartsselskabet A-T Boligservice på Avntoftvej i Kværs. 

Herfra kører en snes medarbejdere hver dag ud på opgaver som at sætte døre og vinduer i, renovere huse og boligbyggeri, lave tilbygninger og tage, terrasser, gavle, facader og kviste.

“Vi har snart sagt 40 års erfaring, for vi har været i gang, siden vi var ganske unge. Vi laver alt i tømrer- snedkerarbejde. Mange kender os fra andre, eller fordi vi har lavet noget for dem tidligere. Vi har en stor berøringsflade ikke mindst i kraft af vore medarbejdere. Det går ganske godt,” fortæller Allan Clausen.

Ordre i bogen

A-T Boligservice er kendt for at være stabile og solide i udførelsen af opgaverne. Makkerparret har et stort netværk og får ordrer i bogen ikke mindst i kraft af mund til øre metoden.

“Vi har en del boligforeninger blandt kunderne. Vi sætter mange døre og vinduer i og laver tilbygninger, gavle og nybyggerier,” fortæller Allan Clausen, der lægger vægt på ordholdenheden og troværdigheden i forholdet til kunderne.

De befinder sig i Gråstens nære opland fra Als i øst til Kliplev i vest, fra Aabenraa i nord til Broagerland mod syd. 

Det sønderjyske makkerpar og deres medarbejdere kører overalt i det sønderjyske.

Blandt arbejdsopgaverne er energirenovering af bygninger i en tid, hvor et mindre forbrug af strøm og varme kan bringe udgifterne i husstanden væsentligt ned.

“Folk fik lavet meget tømrer- snedkerarbejde under Coronaen. Krigen i Ukraine og den følgende energikrise gav nok et dyk, men priserne på eksempelvis træ er efterhånden normaliseret igen. Mange mente, det blev dyrere for et år siden, men det er både til at få de materialer, vi skal bruge, og de er også til at betale sig fra,” beroliger Allan Clausen.

Eneste undtagelse er sten og tegl brændt med gas som energiressource. Det er blevet et dyrere foretagende, som leverandørerne forsøger at finde alternative løsninger på.

“Vi har ikke fortrudt, vi gik sammen om A-T Boligservice. Vi har været venner hele livet, og forretningen har så langt fra slået skår i venskabet – tværtimod,” fortæller Allan Clausen, der har gjort den erfaring, at venskabet holder både privat og professionelt. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.