Mads Nielsen ordner alt i haven fra hækklipning til at tromle og vedligeholde græsplæner samt fælde og beskære træer og anden bevoksning, for det har vist sig, den uddannede landmand har grønne fingre og flair for havemaskineri.

MN Have Service klarer alt i det grønne

27-årige Mads Nielsen startede i 2019 MN Have Service i Rinkenæs.

Det er gået forrygende lige siden. Den uddannede landmand med speciale i kvæg er god til maskiner og havepleje. 

Han har udbygget en stabil kundekreds, der stadig bliver større.

“Den første kunde, jeg fik i 2019, har jeg stadig,” fortæller han.

“Jeg samler tingene og kan tilbyde en god pris, når jeg stubfræser og tromler græsplæner flere steder i samme områder. Jeg tager flere på en gang, når jeg nu har gang i maskinerne,” fortæller Mads Nielsen, der får tingene til at gå op i en højere logistisk enhed.

I øjeblikket tromles der mange muldvarpeplagede græsplæner. Først bliver der sat fælder op, og derefter bliver muldvarpegangene under jorden tromlet godt og grundigt.

“Sidste år slog vi nærmest græs til 14. december. Om vinteren renser jeg tagrender og ordner belægning som terrasser og fælder og beskærer træer. Der er travlt i sommerhusområderne her omkring påske. Vi er behjælpelige med gødskning og vedligehold af græsplæner og haver,” fortæller Mads Nielsen, der yder alt inden for haveservice.

Overtaget kunder

Han har overtaget en del af Dres Friis’ kunder i Trappens Hjemmeservice.

“Dres er ved at trappe ned. Havearbejde er hårdt – også for mig – så vi overlader det til hinanden, som vi er bedst til. Jeg tager de større, krævende opgaver,” siger yngstemanden i de to virksomheders havesamarbejde.

Mads Nielsen samarbejder med en skadesdyrsbekæmper og indforskriver en anden selvstændig havemand som ham selv plus et rengøringsfirma, når der er behov for det. Mange ældre har brug for en hånd til forefaldende havearbejde og hushold.

“Det startede med, jeg skulle ordne mine bedsteforældres have. Jeg synes simpelthen ikke, priserne var rimelige i forhold til indsatsen og tænkte, der måtte være en måde at gøre det på. Vi tromler en villahaves græsplæne for 600-800 kroner plus moms, når vi samler dem og bruger tromlen på den samme villavej en hel arbejdsdag,” fortæller Mads Nielsen, hvis hustru stammer fra Haderslev og har tilføjet ægteskabet efternavnet Lavall.

Parret har en datter på halvandet år, så farmand er glad for den frihed, det ind imellem giver at passe folks haver. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.