Artikelbeskrivelse

Sognepræst, ægtemand, far og snart også flyverpræst

Af Ditte Vennits Nielsen
35-årige Kevin Asmussen kan om få måneder også kalde sig flyverpræst.
Uddannelsen kan man som almindelig sognepræst få ved at tage en militær grunduddannelse og blive tilknyttet som værns præst af reserven – for Kevin Asmussens vedkommende i flyvevåbnet.
Som flyverpræst bliver man sendt ud i krigsområder på linje med andre militærfolk, og man er typisk væk 3 måneder af gangen.
Flyverpræsten er med på lige fod med de øvrige soldater, bærer våben, sover sammen med dem og skal kunne begå sig i det militære område. For der skal ingen ”bøvl” være med præsten i tilfælde af akut opståede situationer.
Kevin Asmussen blev opfordret til at tage uddannelsen, da der er mangel på præster i forsvaret, men det er det medmenneskelige aspekt, som gav udslaget til, at Kevin Asmussen kan kalde sig flyverpræst i foråret 2016.
”Der er mange udsendte, der har brug for en sjælesørger, hvor præsten og den menige soldat taler om etiske overvejelser, det alvorlige i livet og de mange tvivlsspørgsmål, der kan melde sig, når man er langt hjemmefra. Derfor er det vigtigt, at kirken flytter med ud i felten. Hvis der er nogen, der har brug for en præst ved sin side, er det de udsendte soldater”, siger Kevin Asmussen, som glæder sig til at gøre en forskel.
Hvis sognepræsten bliver sendt af sted, bliver der indsat en vikar til at tage sig af arbejdet i sognet. 

Sognepræst Kevin Asmussen bliver uddannet flyverpræst til foråret 2016. Foto Ditte Vennits Nielsen

Sognepræst Kevin Asmussen bliver uddannet flyverpræst til foråret 2016. Foto Ditte Vennits Nielsen