Sara Scheel på sit værksted i Vejle, hvor hun udfærdiger de keramikfigurer og skulpturer, der har været kendetegnende for hende som kunstner. 

Skulptør Sara Scheel former dømmekraft

Den 44-årige kunstner Sara Scheel saver i disse dage i flamingo på livet løs i fabrikshallerne hos Petersen Tegl ved Nybøl Nor.

Hun er ved at skabe en skulptur, som beskueren i bogstavelig forstand skal kunne gå ind i. Hun kalder den Dømmekraft. 

Sara Scheel stammer fra Broager og udfører det omfattende save-arbejde sammen med sin far Leif Scheel. 

Hun har levet af sit fag som keramiker og skulptør, siden hun gjorde sig selvstændig i 2007. Hun satser stærkt på skulpturer og arbejder primært i ler, men er åben for at bruge andre materialer i fremtidige skulpturprojekter i det offentlige rum. Dømmekraft er et skridt ud på nye vover.

Skulpturer

Hun laver smukke skulpturer i keramik og passer godt ind i billedet hos Petersen Tegl, der har tradition for at lade kunstnere boltre sig i sted typisk materialer.

“Du kan bare blive her,” siger teglværksejer Christian A. Petersen undervejs forbi al flamingoen.

Han er bekendt med figurer i divergerende form, farve og størrelse og praler gerne af, at nogle af hans mest solgte teglsten er kommet til verden, fordi de enten har fået lidt for lang tid i ovnen eller en behandling, der gav dem en anderledes fremtoning og derefter gjorde dem til en sællert.

Sara Scheel bor i Vejle med mand og tre sønner. Hun er uddannet keramiker på Danmarks Designskole på Bornholm. Hun har været på adskillige kunstnerophold i Danmark og udlandet og har verden som sin arbejdsplads. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af
Ane Bonde Rolsted

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.