Morten Latter har travlt med at servicere og traktere kunderne.

Skomageren har drøntravlt

Den gamle Skomager med Morten Latter i spidsen har haft et forrygende årsskifte med stor travlhed både i Ahlmannsparkens cafeteria, som han overtog 1. november sammen med Ulla Midtgaard, og i værtshuset i Nygade, hvor der er stor efterspørgsel på dagens menuer plus våde varer. 

Den 51-årige kok og værtshusholder har nu været i Nygade i fem år med Den gamle Skomager. Inden da drev han i 11 ½ år Center Pub i Ulsnæs Centret.

“Vi har forrygende travlt både med at servicere og traktere de folk, der bruger hallen og besøger Borgerservice i Ahlmannsparken. Derudover er der selvfølgelig Den gamle Skomager i Nygade. Når højsæsonen nærmer sig, bliver jeg nødt til at ansætte en kok og en køkkenassistent for at få det hele til at køre,” fortæller Morten Latter, der ikke mindst har travlt med sin skomagerbiks i sommermånederne.

Mange turister

Godt 70.000 gæster besøgte sidste år Den kongelige Køkkenhave. Turisterne er flittige besøgende i byens spisesteder, som i høj grad mærker efterspørgslen på mad og drikke, når så mange gæster de royale attraktioner.

“Der kommer sikkert flere i år, så vi får travlt. Ulla og jeg deler arbejdet, så hun tager sig især af Ahlmannsparken, når jeg laver dagens menu til fortæring og afhentning begge steder. Jeg har lige lavet flæskesteg til 60 mand her forleden. I dag er menuen lasagne,” fortæller Morten Latter, der i højtiden leverede 2100 julefrokostplatter ud af huset.

Ingen ferie

Han har set rigtigt med, at Ahlmannsparken kan fungere med det koncept, han har. Tidligere kiggede han på udbuddet på Ahlmannsparkens cafeteriadrift, men opgav, fordi økonomien dengang efter hans mening ikke hang sammen. I november slog han og Ulla Midtgaard så til, da cafeteriedriften kom i udbud igen.

“Jeg skulle egentlig have ferie i januar, men det bliver ikke til noget i denne omgang,” siger en ovenud tilfreds restauratør, der hellere end gerne udsætter fornøjelserne, når det skyldes travlhed i gesjæften. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.