Sct. Georgs Gildet i Bov og KFUM Spejderne, Skomagerhusgruppe, havde tilrettelagt forskellige aktiviteter.

Sct. Georgs Gilde fylder 90 år

Sct. Georgs Gilderne fejrede forleden 90-års jubilæum, og det fejrede Bov Grænsegilde med fællesspisning. 

Det skete med en bid mad tilberedt over bål på spejdermaner på Kelstrup Naturskole. 

Mange børn, forældre og bedsteforældre deltog og havde en hyggelig dag med mad over bål og andre sjove aktiviteter i form af bueskydning, båltænding og fremstilling af vokslys.

I dagens anledning var der fremstillet et spejdermærke, som blev udleveret til alle børn, som havde gennemført de forskellige aktiviteter. 

Der var mulighed for at bage brød med urter fra skoven. De voksne havde mulighed for at få en lille kogebog med ideer til god bålmad.

Sct. Georgs Gilderne blev i 1933 stiftet af gamle spejdere, der gerne ville fortsætte deres kammeratskab.

“Sådan er det stadig, men foreningen er åben for alle med interesse for gildearbejdet, der både omfatter hjælp til spejdere samt samfundsmæssige og internationale opgaver”, fortæller Hans Henrik Galle fra Sct. Georg Gildet. ■

blank

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.